KILIÇDAROĞLU MU, İNCE Mİ?

ABONE OL
11:26 - 23/10/2020 11:26
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

CHP tabanının derdi, beni de gerdi! Herkes bu konuyu tartışıyor. Acaba, Muharrem İnce söylediklerinde haklı mı?

Yoksa, “tam iktidara bu kadar yakınlaşmışken” Kılıçdaroğlu ve ekibine bir komplo mu söz konusu?

Dikkat ederseniz, kimse asıl soruyu sormuyor: CHP kimlerin partisidir? CHP Türk siyasi arenasında neyi temsil ediyor?

CHP’nin kuruluş kodlarına sahip çıkması konusunda titiz olduğumu herkes biliyor.

Bugüne kadar CHP’ye üye olmayışımın ve büyük ihtimalle bundan sonra da olmayacağımın temel gerekçesi, bugünkü haliyle, CHP’nin kuruluş gerekçesinden, felsefesinden ve ruhundan fersah fersah uzakta oluşudur.

Hakkını yemeyelim: eğer CHP bu noktaya Kılıçdaroğlu yüzünden geldi, dersek, haksızlık etmiş oluruz. CHP’de bu dejenerasyonun asıl müsebbibi Deniz Baykal’dır.

CHP’yi Büyük Ortadoğu Projesi’ne bağlayan, Kemal Derviş’in sömürge valiliği statüsünü onaylayan, 6 Ok ilkelerinden partiyi uzaklaştıran Deniz Baykal’dır.

Kılıçdaroğlu sadece, onun yarım bıraktıklarını tamamlıyor!

Bugün CHP, önde Kılıçdaroğlu lider pozisyonda olmak üzere, arka planda Murat Karayalçın&Hikmet Çetin tarafından yönetiliyor. Her ikisi de NATO’cu, Atlantik sistemine gönülden bağlı, emperyalizm/Batı ile sonuna kadar işbirlikçi bir pozisyonun temsilcileridir. 2. Yüzyıl Projesi bu ekibin projesidir.

Atatürk’ün siyasî ve ekonomik bağımsızlık üzerine kurulu “istiklâlî tam” ilkesini bugünkü CHP’nin herhangi bir açıklamasında, projesinde görmek, hissetmek ne yazık ki, mümkün değil.

Bu koşullarda, Kılıçdaroğlu mu, İnce mi diye sorup cevap aramak, asıl sorunu gözden kaçırmak anlamına gelir.

CHP’nin sorunu kişiler sorunu değildir. CHP’nin birinci meselesi kendi kuruluş gerekçesini ve felsefesini benimseyen kadrolar tarafından yönetilmektir.

O nedenle, beni CHP’nin başında kimin olduğu değil, CHP’nin politikaları ilgilendiriyor.

Millî bağımsızlık konusunda hassas, NATO ve AB ile ilişkileri lehimize düzenleyecek, Amerikan üslerini ülkeden söküp atacak, Atlantik’in baskılarına direnecek, Misak-ı Millî’yi gözünden sakınacak, başta İMF olmak üzere, uluslararası finans kapitalin saldırılarına en önde karşı çıkacak, demokrasiyi ve hukukun üstünlüğünü gerçekten benimsemiş bir CHP istiyorum.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.