KGK üyeleri Alanya’yı keşfetti

KGK üyeleri Alanya’yı keşfetti

ABONE OL
14:57 - 03/07/2021 14:57
KGK üyeleri Alanya’yı keşfetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Küresel Gazeteciler Konseyi’nin (KGK) Küresel Medya Buluşması Alanya’da başladı. Dev organizasyona 100’den fazla yerli ve 20 ülkeden yabancı KGK üyesi gazeteci katıldı. Organizasyonun onur konuğu IKBY Oluşumlardan Sorumlu Bölge Bakanı ve ITC Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf oldu.

KÜRESEL Gazeteciler Konseyi’nin (KGK) Küresel Medya Buluşması dün başladı. 100’den fazla yaygın ve yerel medya mensubu ile 20’yeyakın ülkeden yabancı KGK üyesi gazetecinin bir araya geldiği dev buluşma, dün konukların Alanya’ya gelerek Lonicera ve Alaiye otellerine yerleşmeleriyle start aldı. Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz’ün de katıldığı organizasyonun onur konuğu IKBY Oluşumlardan Sorumlu Bölge Bakanı ve ITC Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf oldu.
Otellerine yerleşen konuklar teleferikle Alanya Kalesi’ne çıkarak kale turu yaptı. Ardından tekne turuna çıkan KGK üyeleri, Harbour Restoran’da Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in verdiği akşam yemeğinde ağırlandılar.

BAKAN MARUF’UN ALANYA TEMASLARI

Organizasyon öncesi IKBY Oluşumlardan Sorumlu Bölge Bakanı ve ITC Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf, KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim’le birlikte bir dizi ziyarette bulundu. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin ve Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu’nu ziyaret eden Bakan Maruf, Alanya hakkında bilgiler aldı. Bakan Maruf’a temasları sırasında Alanya’ya özgü hediyeler de verildi.

TOPLANTILAR BUGÜN YAPILACAK

Buluşmanın ikinci günü olan bugün ise 16.00–20.00 saatleri arasında seri toplantılar gerçekleştirilecek. Ayrı ayrı salonlarda ilk olarak Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu, Etik Kurulu, Onur Kurulu ve Danışma Kurulu toplanacak. Sonra yine ayrı ayrı salonlarda Yaygın Medya Meclisi, Yerel Medya Meclisi ve Dış Medya Meclisi toplantıları gerçekleştirilecek. Son olarak ise tüm üyelerin katılımıyla genel toplantı yapılacak.

Toplantıların ardından bu akşam saat 20.00’de Lonicera Otel Balo Salonu’nda Gala Yemeği ve Ödül Töreni gerçekleştirilecek.
Aydın Maruf’un da olacağı Gala Gecesi ve ödül törenine sürpriz konuklar da katılacak. Galaya Antalya ve Alanya protokolünün yanısıra Antalya ve Alanya medyasının temsilcilerinden de yoğun katılım bekleniyor.

Alanya’daki küresel buluşma, yarın konukların uğurlanmalarıyla sona erecek.

Türkiye genelinden gelen KGK üyesi gazetecilerin yanısıra yaklaşık 20 ülkeden KGK üyesi yabancı gazetecilerin de katıldığı organizasyon, Alanya için önemli bir tanıtım fırsatı da oldu. Alanya Belediyesi, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO), Lonicera Resort SPA Hotel, Alaiye Resort SPA Hotel, Bizim Transfer ve Muz Dünyası sponsorluğundaki organizasyona katılan yerli ve yabancı gazeteciler, köşe yazıları ve haberleri ile sosyal medya hesaplarında bol bol Alanya’dan bahsedecekler.(Kaynak:https://www.kgk.org.tr)

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.