KGK: 30 Ağustos bir milletin yeniden diriliş destanıdır

KGK: 30 Ağustos bir milletin yeniden diriliş destanıdır

ABONE OL
14:01 - 29/08/2020 14:01
KGK: 30 Ağustos bir milletin yeniden diriliş destanıdır
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

KGK Yönetim Kurulu adına Genel Başkanı Mehmet Ali Dim imzasıyla yayımlanan mesajda şu görüşlere yer verildi:

“Büyük Selçuklu Devleti Sultanı Alparslan, 26 Ağustos 1071’de başlayan Malazgirt Savaşı’nda Bizans ordusunu yenerek Anadolu’nun kapılarını Türklere açtı.

Dokuz asır sonra, yine bir 26 Ağustos günü başlayan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde Yunan ordusunu bozguna uğratan Mustafa Kemal, Anadolu’nun sonsuza dek Türk yurdu olarak kalacağını tüm dünyaya gösterdi.

26 Ağustos sabahı başlayan 30 Ağustos’ta sona eren muharebe sonunda Yunan ordusunun büyük kısmı dört taraftan sarıldı, Anadolu’daki Yunan kuvvetlerinin yarısı imha veya esir edildi, kalan bölümü ise üç grup halinde çekildi. Bu durum karşısında Çalköy’de yıkık bir evin avlusu içinde Mustafa Kemal Paşa, Yunan ordusunu takip etmesi için Türk ordusuna “Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!” emrini verdi.

İşte bu emir sonrasında, Anadolu’yu işgale kalkan Yunan askerlerini bozguna uğrattığımız büyük zaferi kutluyoruz. Mustafa Kemal’in 26 Ağustos’ta Kocatepe’den verdiği ‘taarruz’ emri, 30 Ağustos 1922’de kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile bir halkın kahramanlık ve yeniden diriliş destanına dönüştü. İşte bugün o büyük zaferin yıldönümünde Büyük Önder Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi minnet, rahmet ve saygıyla anıyoruz.

Bilinmelidir ki, milli mücadeleye canı pahasına destek veren Türk milli basını, Kurtuluş savaşımızda olduğu gibi bugün de ülkemizin iç ve dışta yürüttüğü beka mücadelesine en samimi desteği vermekten geri durmamaktadır.

Zaferlerimiz kutlu ve mübarek olsun.”

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.