Kerbela’yı bırak, Sivas’a bak…

Kerbela’yı bırak, Sivas’a bak…

ABONE OL
16:58 - 07/10/2020 16:58
Kerbela’yı bırak, Sivas’a bak…
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP’ye yönelik AKP talimatıyla düzenlenen operasyonu savunurken ilginç bir açıklamada bulundu.

Soylu, “tarihe giderek” operasyonu gerekçelendirirken, “6 yıl geçmişmiş de, neden yargı bugün bakıyormuşmuş da, neden böyle yapıyormuş da. Yüzlerce yıl geçti Kerbela’yı unuttuk mu?” diye sordu.

Talimatlı operasyonla Kerbela’yı kıyaslayan Soylu, AKP iktidarı döneminde, üstelik çok yakın bir tarihte kapatılan Sivas Katliamı’nı çoktan unutmuşa benziyor.

2012 yılında verilen zaman aşımı kararı sonrası mahkeme önünde toplanan halka polis saldırmış, kararın büyük tepki çekmesi sonrası bir konuşma yapan dönemin Başbakanı Erdoğan, “milletimiz için hayırlı olsun” ifadesini kullanmıştı.

Üstelik AKP’nin Sivas katliamcılarına desteği bununla sınırlı da kalmamış, Sivas Katliamı dolayısıyla müebbet hapis cezası ile hükümlü bulunan Ahmet Turan Kılıç’ın cezası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından affedilmişti.

soL haber portalı tarafından geçilen Kerbela’yı bırak, Sivas’a bak… haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kerbela’yı bırak, Sivas’a bak… haberi web sayfamıza otomatik olarak SOL haber sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kerbela’yı bırak, Sivas’a bak… haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.