Kentucky’de Eğitim Uçuşundaki İki Helikopter Düştü: 9 Ölü

Kentucky’de Eğitim Uçuşundaki İki Helikopter Düştü: 9 Ölü

ABONE OL
21:48 - 30/03/2023 21:48
Kentucky’de Eğitim Uçuşundaki İki Helikopter Düştü: 9 Ölü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD’nin Kentucky eyaletinde, rutin eğitim uçuşu sırasında Black Hawk tipi iki helikopter düştü. Kazada 9 askerin hayatını kaybettiği bildirildi.

Kentucky Valisi Andy Beshear sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Fort Campbell’dan gelen ilk haberlere göre bir helikopter kazası meydana geldi ve hayatını kaybedenler olduğu tahmin ediliyor” demiş ve yerel yetkililer ile acil yardım ekiplerinin kazaya müdahale ettiğini sözlerine eklemişti.

Reuters haber ajansı, helikopterde bulunanların sayısı hakkında bilgi verilmediğini bildirdi.

ABD’nin Fort Campbell üssünün halkla ilişkiler ofisinden yapılan açıklamada ise, 101’inci hava tümeni tarafından kullanılan iki adet HH-60 Black Hawk tipi helikopterin Kentucky’nin Trigg İlçesi’nde dün gece saat 22.00 sularında düştüğü kaydedilmişti.

“Komutanlık şu anda ordu mensupları ve aileleriyle ilgilenmeye odaklanmış durumda” denilen açıklamada, kazanın nedeninin araştırıldığı belirtildi.

HH-60 Black Hawk tipi helikopterler hava saldırıları ve tıbbi tahliyeler dahil olmak üzere çeşitli askeri operasyonlara destek sağlamak için kullanılıyor.

VOA tarafından geçilen Kentucky’de Eğitim Uçuşundaki İki Helikopter Düştü: 9 Ölü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kentucky’de Eğitim Uçuşundaki İki Helikopter Düştü: 9 Ölü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kentucky’de Eğitim Uçuşundaki İki Helikopter Düştü: 9 Ölü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.