KENDİMİZİ DEĞERLİ HİSSETMELİYİZ

ABONE OL
23:51 - 15/05/2022 23:51
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yaşadığımız toplumda   her türlü duygu, düşünce, davranışlarımız bizlerin değerini belirten unsurlardır.

Hayatımızda bizler için önemli olan psikolojimizi etkileyecek önemli iki tane değerimize ihtiyacımız vardır. Birincisi kendimizi değerli hissetmek, ikincide mutlu olmaktır.

Yeri geliyor bizler kendimizi değersiz hissediyor ve çok büyük hatalar yapmamıza neden oluyoruz. İnsanlar her zaman sizin hakkınızda ön yargılı olarak konuşabilirler, eleştiri yapabilirler onları susturamazsınız engelleyemezsiniz. Burada önemli olan bu söylenenlere etkilenmemek gerekiyor. Eğer siz kendinizden emin olabilirseniz başkaları sizi hiçbir tereddütte düşüremez.

Birincisi, Kendi değerimizi diğer insanlar üzerinden ölçmeye kalkmak gibi. Belki bunların farkındayız fakat yeri geliyor bu hataları tekrar tekrar yapıyoruz. Örneğin, Arkadaşlarımız Ayşe, Fatma, Ahmet, Mehmet vs. gibi bunların size bakış açısıyla kendi değerinizi ölçmeye kalkarsanız, birisi size değer verdiği zaman kendinizi değerli hissedersiniz. Diğeri değer vermediğinde değersiz hissedersiniz. Bundan dolayı birisi ile değerli, diğeri ile değersiz hissedip kendi ruhsal değerinizi kaybetmek istemiyorsanız içinizde bir kuvvet oluşturmanız gerekiyor, Ahmet, Mehmet, Ayşe değer vermeden de neden değerliyim? Şu dünyada varoluşumun anlamı nedir? Bu soruların kendi içinizde cevaplarını bulmalısınız. Uzun zamandan beri kendimi değersiz hissediyorsam bu dünyada olmamın anlamı yoktur. Hayatta yaşayan her şeyin bir anlamı ve değeri vardır. Bunun için de kendimizi keşfetmeliyiz ki, yaşamak için bir amacımız olduğunun farkına varalım. Eğer bunun bilincine varmış iseniz, bu dünya içinde çabada göstermelisiniz.

Diğer insanların size değer verdiği aslında çokta önemli değil, çünkü herkes kendi gözlüğünden bakıyor hayata.

Kiminin gözlüğü cam gibidir, kiminin ki toz, toprak kaplıdır. Sizin içinizde ne cevherler olduğunu fark edemezler. Mesela ben çok değerli bir maddeyim Altın gibi, zümrüt gibi, pırlanta gibi ya da herhangi bir değerli taş gibi. Bunu bir kuyumcuya götürdüğümüz zaman, kuyumcu bu taşın hakkını verirken, bir hurdacıya götürdüğümüz zaman o ona hurda değeri verecektir, eğer ki siz kendi değerini diğer insanlarla ölçtüğünüz zaman, hurdacıya gittiğin de kendinizi hurda zannedersiniz. O yüzden kendi değerimizi diğer insanlar üzerinden ölçmeyi bırakmamız gerekiyor.

Karşı tarafa kendinizi sevdirmek için kendinizi anlatmanız gerekmiyor, insanlar, bizim değerimizi anlamayabilir bizi küçümseyebilir, aşağılayabilir, aslında kimse kimsenin ne acılar çektiğinin farkında değil, neler yaşadığını bilmiyor, bunu kimi zaman insanların boş konuştuğunu anlamadan, dinlemeden, yargıladığının farkına varacaksınız. Diğer insanlar. Bunu bilmediği için kolayca bizi yargılayabilirler.

Oysa bizler bu duruma gelmeden önce neler yaşadık ne zorluklardan geçtik, kimse bilmiyor bunları. Bizler bunca zorlukları atlatıp bugün bu güzel ve rahat ortama kavuştuysak, kendi ayaklarımızın üstüne durabiliyorsak, çok değerliyiz. Hayat bize kendimizi değersiz hissettiren insanların yanında vakit geçirmek için çok kısa. O yüzden lütfen kendimizi sevelim, değer verelim.  Her şey bizde başlar bizde biter. Biz istemezse kimse bizim hayatımıza müdahale edemez.

Her sabah aynanın karşısına geçin ve tekrarlayın. Ben çok değerliyim, bugün bu güzellikleri yaşayıp gördüğüm için çok şanslıyım. Kendimi çok beğeniyorum ve önemsiyorum. İyi ki ben kendimi seviyorum. Şükürler olsun. Bizim bu hayatımızın hayalini eden çok insanlar varken biz yaşıyoruz. Unutmayalım değer ağırdır. Bu değeri hakkedecek insanlar olsun hayatınızda.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.