KENDİ HAYATIMIZA DOĞRU KARARLAR NASIL ALABİLİRİZ?

ABONE OL
22:54 - 20/08/2021 22:54
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Karar denilince haklımıza, düşünerek verdiğimiz yargılarımız geliyor.

Yaşadığımız gerçek hayatta, hepimiz birçok kararlar alıyoruz. Bu kararları vermek kolay gözükse de bazen de bizleri ciddi anlamda büyük sıkıntılara sokabiliyor.

Doğru karar verebilmek için bizlerin dikkat edeceği en önemli noktalardan birisi, kendi içimizde bulunan sorunlarımızı açığa kavuşturmalıyız.

Hangi problemlerle karşılaştık? Nelerle uğraşıyoruz? Sonrası ne gibi zorluklar ve ihtimallerle karşılaşabiliriz? Bu gibi olasılıkları göz önünde bulundurarak doğru kararlar verebiliriz.

Burada önemli olan, karar vermek konusunda ne kadar çok bilgiye sahip olursak bir o kadar da kolay karar verebiliriz.

Bazen de etrafımızdaki insanların fikirlerini almak hayatımızda önemli olsa da bazı insanlar bu fikirlerin etkisi altında kalarak yanlış kararlar vererek, hayatlarında dengesizlik yaşayabiliyorlar. Asıl önemli olan şey, Bizlerin kendi düşüncelerimizi göz önünde bulundurarak vereceğimiz kararlar çok önem taşımalıdır.

Karar vermekte güçlük çeken insanlar, önünde ne kadar bilgi birikimi olursa olsun belirli bir zaman sonra risk almaktan kaçınabilirler. Fakat bazen de aldığımız daha risklide olabiliyor.

Örneğin, Tatile gideceğiz, katalogların kitabında çok güzel Hotel veya pansiyon resimlerini görüyoruz ve çok hoşumuza gidiyor. Hotel   veya pansiyona geldiğimiz zaman beğenmeye biliyoruz. Katalogda gördüğümüz zaman bizim gözümüze çok güzel görünebilir, fakat hotel e veya pansiyon a geldiğimiz zaman katolagta gördüğümüzün aynı olmadığının kanısına varabiliyoruz.

Bunun gibi daha birçok örnekler verebiliriz. Vitrinde gördüğümüz ve aldığınız elbise, eve gelince üzerimize giydiğimiz zaman da keşke almasaydım, vitrindeki gibi üzerimde durmuyor, yakışmıyor düşüncesiyle aldığımız karalar yeri geliyor bizler için doğru olmayabiliyor. Bu nedenle risk almış olabiliyoruz. Yani hayatımız risklere doludur.

Bunlar için dikkat edeceğimiz en önemli noktalar, karar vermek her ne zor olsa da ne istediğimizi ve düşündüğümüz ilk önce çok iyi belirleyelim.

Zamanımızı çok iyi kullanalım ve ne istediğimizi çok iyi belirleyelim. Risk almayı da göze alma ihtimalini göz ardı etmeyelim.

Endişelenmeyelim. Hiçbir zaman mükemmeliyetçi olmayalım. En önemlisi ise, yaptığımız her türlü hatalarımızdan ders çıkarmayı öğrenmeliyiz.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.