Kempinski CEO’su Martin Smura’nın ayrılışının arkasında ne var?

Kempinski CEO’su Martin Smura’nın ayrılışının arkasında ne var?

ABONE OL
17:04 - 07/04/2021 17:04
Kempinski CEO’su Martin Smura’nın ayrılışının arkasında ne var?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Dünyanın tanınmış üst segment lüks otel grubu Kempinski pandemi’nin dışında eski CEO’su Martin Smura ile ilgili sıkıntılı günler yaşıyor.

Almanya’nın saygın ekonomi gazetesi Handelsblatt’ın bildirdiğine göre yaklaşık bir buçuk yıl sonra Kempinski CEO’su Martin Smura görevinden ayrılmak zorunda kaldı.

Martin Smura Kempinski AG’nin CEO’su olarak görevden alınmasının artçıları devam ediyor.

Almanya’nın küresel öneme sahip tek lüks otel markasında soruşturma başlatıldı ve operasyon Direktörü Bernold Schröder geçici CEO olarak atandı.

Buna karşılık Kempinski’nin eski grup başkanı Martin Smura “itibarının zarar görmemesi için karşı önlem almak istediğini bildirdi.

Martin Smura Kempinski Group yönetim kurulundan istifa etmesinin hemen ardından bir soruşturma başlatıldı. Ayrıca Kempinski, Martin Smura tarafından başlatılan tüm projeleri derinlemesine bir incelemeye tabi tuttu.

Soruşturmanın başlaması ilke birlikte Martin Smura “Her şeyden önce ve her zaman Kempinski harika bir marka ve bu kadar çok harika insanla çalışmak benim için bir onur ve büyük zevkti. Ortaklıklar güven ve saygı üzerine gelişir. Eski bir yönetim kurulu sözcüsü olarak, kendimi hala şirkete bağlı hissediyorum ve daha önce olduğu gibi şirketin doğrultusunda hareket etmeye devam edeceğim” dedi.

Smura sözlerine , “Kempinski AG’nin başlattığım projeleri araştırmak istemesini memnuniyetle karşılıyorum ve zaten olumlu olarak değerlendirilen Resense Spa’nın satın alınmasının yanı sıra, bu araştırmanın neticesi olarak daha fazla başarıların da teyit edileceğinden eminim“ diyerek devam etti.

Kempinski AG ve Kempinski S.A. tarafından yürütme kurulu sözleşmemin yerine getirilmemesiyle ilgili olarak Cenevre’deki iş mahkemesinde bekleyen davam ediyor. (Tourexpi)

Resim: © Kempinski

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.