Kemerli turizmciler gelecekten umutlu

Kemerli turizmciler gelecekten umutlu

ABONE OL
13:03 - 09/08/2019 13:03
Kemerli turizmciler gelecekten umutlu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Turizmciler Kemer’de gerçekleşen buluşmada Kemer turizmindeki gelişmeler, sezonun gidişatı ve Turist sayısındaki rekor sayıların şehre niye yansımadığı, yeni yatırımlar konusundaki sorulara cevaplar verdiler.

Kemer önümüzdeki dönemde Türk Turizminde çok önemli roller oynayacak destinasyon olacaktır!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Başkanı Osman: “Kemer’de her şey iyi olacak. Kemer’in her şeyi var. Kemer’de turizmin planlı olarak gelişmeye başladığı ilk bölge. Dolayısı ile Kemer her şeyi hak eden bir bölge. Dönem dönem birtakım sıkıntılar olsa da Kemer, bundan sonraki süreçte Türkiye’nin en önemli markası olarak her zaman ön planda olacak. Bugünde karar verici konumda olan Sayın Valimiz, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanımız, Kemer Belediye Başkanımız ve diğer birim amirleri ile beraber Kemer’in bugünü ve geleceği için ihtiyacı olan eksikliklerinin tespiti yapıldı. En kısa zaman içinde bunların hayata geçirilip Kemer’in tekrardan eski günlerine bir an önce dönmesini sağlayacak adımlar atılacak. Çünkü Kemer bölgede yatırım yapmış bir yatırımcı olarak, kalben de inandığım, Kemer Türkiye’nin her anlamda en güzel bölgesidir. Dolayısı ile de burada birlikte hareket edildiği taktirde, buradaki yerel dinamiklerle, yaşayan halkla bütünleşen projeler geliştirildiği taktirde Kemer önümüzdeki dönemde Türk Turizminde çok önemli roller oynayacak destinasyon olacaktır”

Kemer turizmde çok önemli bir değer!

TÜROFED Başkan Yardımcısı Sururi Çorabatır: “Kemer’in değerini biz yıllardır biliyoruz. Antalya’nın diğer bölgeleri ile Kemer’i karşılaştırdığımızda, Kemer çok önemli bir değer. Çok önemli yatırımların ve yatak kapasitelerinin burada olduğunu biliyoruz. Kemer’de çok önemi bir toplantı gerçekleştirdik. Başta Sayın Valime ve Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Kemer Belediye Başkanımıza çok teşekkür etmek istiyorum. Turizm toplantısını Kemer’de gerçekleştirdik ve oldukça da verimli oldu. Kemer ile ilgili yatırımlar, hedefleri onuştuk. Çok ümitlendim. Hıza alınan kararlar hayata geçerse, Kemer daha da hak ettiği yerlere, hak ettiği fiyatlara, dünya noktasında da önemli bir satış noktasına geleceğini tahmin ediyorum”

Kemer çok özel bir bölge ve Antalya turizminin göz bebeği!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı (AKTOB) Erkan Yağcı: “Bu sene turist sayısında geçen seneye göre %15 civarında bir artış var. Kemer çok özel bir bölge ve Antalya turizminin göz bebeği. Türkiye’de ve Antalya’da turizm başladığında Kemer’de başlamıştı. Tabii 2016 yılında yaşanan kriz, fiyatların düşmesi süreci iki yılda toparlanma sürecinde girmişti. Bu senede bizim için hem turist sayısı kadar fiyatlarda çok önemli. Sabırlı olmamız lazım. Fiyatlar konusunda dikkatli olmamız lazım. Bu seneki hedefimiz, turist sayısını arttırmak kadar, fiyatları ve gelirleri de artırmak. Belli dönemlerde gevşeme olabilir, bu dönemlerde sabırlı davranıp, panik yapmadan mutlaka geçen seneki fiyatların üzerine %5-10 arasında tüm tesisler olarak sağlamamız lazım. Turist yağıyor ifadelerini doğru okumak gerekiyor. Geçen seneye göre %15 artış var. Bu iyi bir şey. Turist akışının devam ettiğini gösteriyor. Ama en önemlisi fiyatlar. Turistin çarşıya inmesi, esnafla buluşması turizmcilerin sorunundan çok şehir ile ilgili. Bu da mutlaka Belediyeler ile esnafın arasında şehri cazip hale getirmek lazım. Sonuçta bizim ilk görevimiz Antalya’ya turisti getirmek. Otele gelen turisti şehre getirmek de sadece turizmcilerin değil tüm turizmcilerin sorunu. Bunu beraber yapmamız lazım”

ha-ber.com/Kemer

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.