KEM SÖZ SAHİBİNE AİTTİR!

ABONE OL
11:26 - 23/10/2020 11:26
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kırk yıldır dürüst ve dili bakımından da efendi gazeteciliği ile tanınan gazeteci SAYGI ÖZTÜRK, bu hafta aşağıdaki haberi gazetesi SÖZCÜ’de yazdı.

‘’Trabzon bugünlerde ilginç bir yükseliş hikayesine tanıklık ediyor. Ali Ayvazoğlu, Trabzon Belediyesi’ne bağlı TRABEL şirketinde işçi kadrosunda çalışırken, aynı zamanda Atatürk Köşkü’nde bekçi olarak görev yaptı. Bahar Hanım (Bahar Ayvazoğlu) ise Mustafa Yanmış’ın Merkez İlçe Başkanlığı döneminde AKP’ye sekreter olarak işe alındı.

Ayvazoğlu, ilçe binasına sıkça gidip gelmeye başladı. Evli olan Ali Ayvazoğlu, Bahar Hanım’la dostluğunu ilerletti. Ayvazoğlu eşinden ayrıldı ve Bahar Hanım’la evlendi. AKP İl Kadın Kolları Başkanı Havva Gümüş’ün, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği’ne seçilmesi üzerine boşalan Kadın Kolları Başkanlığı’na Bahar Ayvazoğlu atamayla getirildi.

2014’te Ortahisar Belediye Başkanlığı kuruldu. Başkanlığa AKP İl Başkanı Ahmet Metin Genç seçildi. Genç, özel kalem müdürü bulunmasına rağmen Ayvazoğlu’nu kağıt üstünde özel kalem müdürü yaptı. Daha önce turist rehberliği de yapan Ayvazoğlu’nun üst bir göreve getirilmesi için çalışma yapıldı. Trabzon’un 20 yıldır Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Kansız görevinden alındı. Böylece Ali Ayvazoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine vekaleten başlatıldı.

2015’te Bahar Ayvazoğlu’nun milletvekili seçilmesinden sonra Ayvazoğlu da bu göreve asaleten atandı. Eşin Trabzon’da, milletvekilinin Ankara’da bulunması sorununu aşmak için formül bulundu. Ayvazoğlu, Trabzon’dan Ankara Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’ne atandı. Ancak bu görevde de uzun süre kalmayacağı, bakan yardımcılığı ya da genel müdürlüğe atanacağı ileri sürüldü.’’

Bu haber üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu:

“Bahar Hanım ahlaklı, faziletli bir kadındır. Ali Bey’e minnettarız, Trabzon turizmini ayağa kaldırdı. Bugünden sonra bu namus düşmanını kim muhatap alırsa, gözümde aynı namussuzluğun ortağıdır, haysiyet celladıdır” ifadelerini kullandı.

Daha önce DP başkanlığı döneminde Recep Tayyip Erdoğan’ı ağır şekilde hakaretlerle eleştiren ve tehdit eden Süleyman Soylu, DP Genel Başkanlığı seçimlerinde kaybedince, DP’den ayrıldı ve hakaret ettiği Tayyip Erdoğan’ın partisine sığındı.

İçişleri Bakanı olduktan sonra Erdoğan’a ettiği hakaretleri ve tehditleri muhaliflere ve yandaş-yanaşma olmayan gazetecilere yapmaya başladı.

Yakın zamanda Oda TV yazarı, cesur olduğu kadar, mesleğini korkmadan yapan yüreği Vücudundan büyük olan Müesser YILDIZ’ı önce tehdit etti, sonra gece yarısı TELE 1’in duayen gazetecisi İsmail DÜKEL ile gözaltına alındılar. Ne ile suçlandıklarını bilemeden…

İçişleri Bakanından çok mahalle kabadayısı rolüne soyunmuş Süleyman Soylu Tele 1’in deneyimli muhabiri Namık Koçak’a yandaş soru sormadığında: ‘’Sen Yunan yanlı mısın?’’ hakaretini yapmıştı.

AKP iktidarı, ilk seçimde iktidardan gideceğini gördükçe ‘’Nerede hata yaptım!’’ Diyeceğine, yasa dışı, demokrasi dışı kumpaslarla muhalefeti saf dışı bırakmayı planlamaktadır.

Önce Liberalleri kullandıktan sonra kimini kirli mendil gibi fırlatıp atarken, kimini cezaevlerine tıktı.

Demokrasinin seçimle gelip-seçimle gitme ilkesini değil sivil darbelerle iktidarda kalma zorbalığını seçeceğinin sinyallerini vermektedir.

Darbe, sadece silahlı güçlerle yapılmayacağının tarihte örnekleri vardır:

Hitler, seçimle geldiği iktidarı, Sosyal Demokratların hatasıyla sivil darbeyle ele geçirmişti.

Menderes’in ekonominin çökmesiyle muhalefete; ’Kin ve Husumet Cephesi’’ diyerek kurduğu Vatan Cephesi ile halkı düşman kamplara ayırarak kardeş kavgasını tetikleme planını bugün AKP: ‘’Zillet İttifakı’’ diye muhalefete tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanı sıfatıyla hakaret etmektedir.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal öncülüğünde Twitter Yeşil Nokta Projesi olarak başlatılan bu proje ile maaşlı AK Trollerin ahlakdışı, küfür, terbiyesizce taciz saldırıları artmaya başladı.

Canan Kaftancıoğlu, Berna Laçin, Nevşin Mengü, Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’a yapılan cinsel içerikli tacizlerin büyük tepki çekmesi üzerine TWİTTER ’de 7300 AK Trolün hesabı kapatılınca AKP bu projeyi kaldırdı.

Ahlak bekçisi Süleyman Soylu; bu ahlaksızların bir tanesine bile soruşturma açmadı.

Saygı Öztürk’e yapılan bu terbiye dışı hakarete en doğru ve kesin Tavrı Tele 1 de Merdan Yanardağ koydu.

Halk TV’de gerek Ayşegül Arslan ‘’özel hayata karışılmaz’’ der gibi bir tavır ile çekingen olması ve Gürkan Hacır’ın programında da Saygı Öztürk’e eleştirel yaklaşımlarına gerçekten üzüldüm.

Saygı Öztürk’ün yazısında, özelden çok AKP iktidarında makamların nasıl liyakat katliamı yaptığının küçük bir örneğini yazdı.

Saygı Öztürk’ün KRT televizyonunda hakketmediği saygısızca hakarete karşı gözyaşı dökmesi tüm namuslu insanları üzmekle kalmadı Soylu kabadayısına olan öfkeleri daha da artırdı.

Sevgili Saygı Öztürk, biz senin olağanüstü namuslu olduğunu biliyoruz.

Hani ne derler:

Kem söz sahibine aittir!

Aynen öyle…

Yıldız AKALIN

 

 

 

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.