Keleş ailesi hukuk fakültesi gibi

Keleş ailesi hukuk fakültesi gibi

ABONE OL
17:58 - 12/09/2021 17:58
Keleş ailesi hukuk fakültesi gibi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye’ de ses getiren davaların avukatı Mehrigül ile  Mehmet Emin Keleş çiftinin iki çocuğu da anne ve baba mesleğini seçti.

Keleş, ailesinin küçük çocukları Cem Keleş, anne, baba ve ağabeyinin yolunda yürüyor. Keleş, yüzde 50 burslu olarak Ekonomi Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı. Cem Keleş, annesi ve ağabeyi ile birlikte bugün üniversite kaydını yaptırdı.

Ailenin büyük oğlu Emekcan Keleş 2001 yılında 10 yaşındayken, köprü ve otoyol geçiş ücretlerine yapılan zamların iptali için açtığı davayı kazandı. 2015 yılında Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitiren ve babası ile annesinin bürosunda staj yapan Emekcan Keleş 26 Ağustos 2016 yılında baro başkanı Aydın Özcan’ ın cübbe giydirme törenin ardından, avukatlık ruhsatını almıştı.

Ailenin küçük oğlu Cem Keleş’ te anne, baba ve ağabeyinin mesleğini seçti. Keleş, yüzde 50 burslu olarak kazandığı Ekonomi Üniversitesi Hukuk Fakültesine bugün annesi ve ağabeyi ile birlikte gidip kaydını yaptırdı. Ailede 3 olan avukat sayısı böylece Cem ile dörde yükselecek.

Baba Mehmet Emin Keleş, Türkiye ‘ de ve uluslararası arenada açtığı ses getiren davaların avukatı olarak tanınıyor. Mehmet Keleş’ in adı Kızılay’ın AİDS’li kan verdiği Y.O., davasıyla tanındı. Mahkeme Y.O.,ve ailesine o dönem 984 bin lira tazminat ödemeye mahkum etmişti.

Avukat Keleş ardından, Ege Denizinde 1996’da düşen F- 16 uçağında şehit olan pilot yüzbaşı Nail Erdoğan’ ın ailesinin avukatı olarak Yunanistan Hükümetine, AİHM’ de 2 Trilyon lira açtığı tazminat davası ile gündeme geldi.

Bu davaların yanı sıra, 16 aylık Zeynep Mustak’ın hastanede ameliyat olduktan sonra, nöbetçi hemşirenin yanlışlıkla 10 kat fazla kan sulandırıcı iğne yapması nedeniyle yaşamını yitirmiş ve Hatice – Gültekin Mustak çifti adına açtığı 1,5 milyonluk tazminat davasında ,550 bin lira tazminat kazanmıştı.

Mehmet Emin Keleş, Küçük Melis’ i Selanikli baba Georgias Tsakiridis’ na karşı müvekkili Dilek Güneş adına açtığı velayet davasını da zaferle kazandı. Mahkeme Melis’ in vilayetini anneye vermişti. Keleş ailesi bunun gibi daha birçok dava kazandı. Kaynak: Bahri Karataş (KHA)

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.