KAYBOLAN DEĞERLERİMİZ VE İNSANLIĞIMIZ

ABONE OL
16:43 - 04/10/2022 16:43
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hepimiz tüm insanlık adına içimizde insanlığa mal  olmuş bir çok değer taşıyoruz.

Sevme, sevilme, saygı, sevgi, güven, Adalet, hoşgörü, vicdanımızın sesi gibi.

Bu gibi değerlerin, yeri, yurdu, rengi, dili , farklı olsa bile insan ilişkilerimiz hemen hemen benzer özelliklerdedir.

Peki ya güzellikle, iyilikle insan gibi yaşamak varken? Nedir bu  dünyamızın hali? Ne olduk! ne olacağız? Artık nefes almakta bile zorlandığımız bir çağdayız.

Virüsler, bölgesel savaşlar, iç savaşlar,  iklim değişimleri, toplu taşımada kadın veya çocuk tacizleri, sokak ortasında kadın bıçaklamalar,  her geçen gün yok pahasına öldürülen kadın ve erkek cinayetleri.

Afganistan`dan ve Suriye`den göçlerin akın akın Türkiye`ye gelmesi ve dolayısıyla bölgesel istikrarsızlıkların başlaması ve bu malum süreçle birlikte, Teknolojiyle  dünyamızı yeniden dizayn edilmesi, şirketler üzerinden Dünya’mızın ele geçirilerek yönetilmesi  İnsan  hayatının bu kadar ucuz olduğu bu hayatta!

Her gün korkuyla daha ne kadar yaşayacağız? Hayat denen bu mücadele’de yaşamak adeta bir yangın yeri oldu bizlere.

Bu bir siyasal iklim ve bölgesel  iç savaşlar  sonucudur. Hep bunu yapan insanlardır. Nedense, en çok ta insan insana zarar veriyor.İnsanlar umudunu kaybetti, karamsarlık içinde yaşamaya başladılar. Aynı paralar gibi insanlık ve insanlar değer kaybetmeye başlıyor. Bunları anlamak çok güç bir durum oluyor.

Değer kaybı telafi edilebilir bir durum. Fakat insanın değer kaybı telafisi çok zor bir durumdur. Menfaatlerin  yüzsüzlüğün, uğruna insanlığını kaybedenler kendini ölüme hazırlamış  olur.

İnsana değer vermek, kendi insanın değerini bilmekten geçiyor. Asıl önemli olan iyi bir insan olmaktır. Günümüzde iyi insana rastlamak binde  şans, loto tutturmak gibi oldu.  Oysa ki hayat, bir iyilik yolculuğudur. Taşa toprağa verdiğimiz değeri  insan’larada vermek gerekiyor. İnsanca yaşamak için insanlığımız kaybolmasına asla izin vermemeliyiz. Hepimiz İnsan olarak, saf lekesiz, düşüncelerle ve duygularla doğuyoruz. Sonra bu duygularla ve düşüncelerle  insan olmayı öğreniyoruz..

Merhamet duygusu ve vicdan duygusu insanların kilidini  açan anahtar gibidir. En güzel hediye ise İnsanın içinde yaşattığı umutlarını, kendine hediye ettiği çocukluğudur. İçinde, birlik, beraberlik, kardeşlik ruhu barındıran ayrımcılık ve ötekileştirmeyen, masum ve temiz duygularımızı koruyabilirsek değersizlik duygusu ile birlikte insanlık kaybı bizleri esir almaz.

Kendimize ve değerlerimize sahip çıkalım.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.