Kaya adamlar macera ve doğaseverlerin ilgisini çekecek

Kaya adamlar macera ve doğaseverlerin ilgisini çekecek

ABONE OL
23:41 - 29/10/2020 23:41
Kaya adamlar macera ve doğaseverlerin ilgisini çekecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya’nın Serik ilçesinde yeni belirlenen doğaseverler ile macera sever yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekecek, kaya adamlar ile kaya ve ağacın öpüşmesini andıran doğa görüntülerinin yer aldığı Karaguz köyü ilgi çekecek.

Serik ilçesine 50 kilometre mesafede bulunan Karaguz köyü ile Beşkonak tarihi Oluklu Köprü arasında uçurumlar, sarp kayalar ve Tazı Kanyonu yakınlarındaki orman içindeki kaya adamlar, kaya ile ağacın öpüşmesi, sohbet eden kaya adamlar ve üzgün kaya adamı andıran doğanın oluşturduğu görüntülerin yer aldığı yeni bir rota ortaya çıkarıldı.

Beydağları Doğa Sporları Kulübü (BEYDOSK) Başkanı Metin Atasayar, Karaguz köyü yakınlarında yer alan yeni rotanın köyde yaşayan Akdeniz Üniversitesi Felsefe Bölümü öğrencisi Aygül Sarı tarafından belirlendiğini ve ilk kez kendi grupları tarafından ziyaret edildiğini söyledi.

Antalya’nın her tarafının ayrı güzellikleri olduğunu belirten Atasayar, doğaseverlerin ilk kez yeni bir rota ile tanışacaklarını kaydetti. Atasayar, ‘’Rota, ağaçlar içinde orta derecede tehlikeli uçurumların yer aldığı rota adranelin yaşamak isteyenler için bulunmaz bir yer. Kaya adamları andıran görüntülerin yer aldığı alan aynı zamanda Tazı Kanyonun alt tarafında bulunuyor’’ dedi.

Abla kardeş rehberlik yapıyor

Karaguz köyünde yaşayan 9 kardeşten 5’incisi olan Akdeniz Üniversitesi felsefe bölümü dördüncü sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Aygül Sarı ve 13 yaşındaki kardeşi Adem Sarı ile birlikte doğaseverlere rehberlik yapıyor.

Halen Karaguz köyü ve yeni belirlenen rotanın yer aldığı bölgede yaşadığını belirten Aygül Sarı da, ‘’Antalya doğa turizmi yeni bir rota daha kazandı. Bu bölge macera severler ile yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekecek’’ diye konuştu.

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.