*** Katilin kimliği belli oldu

*** Katilin kimliği belli oldu

ABONE OL
15:49 - 04/02/2009 15:49
*** Katilin kimliği belli oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Katilin kimliği belli oldu

Almanya’nın Paderborn kentinde öldürülen 8 yaşındaki Kardelen Kıraç’ın katil zanlısının Türkiye’de bulunduğu tahmin ediliyor

Paderborn Savcılığı sözcüsü Horst Rürup, düzenlenen basın toplantısında, Ali Kur (29) adlı katil zanlısının, Kardelen’in ailesinin oturduğu evin yanındaki evde oturduğunu, cinayet mahallinde ve söz konusu evde yapılan DNA testleri sonucunda katil zanlısı olarak belirlendiğini söyledi.

Evli, ancak çocuk sahibi olmadığı belirtilen Kur’un Türkiye’ye kaçtığının tahmin edildiğini ifade eden Rürup, bu nedenle bu kişi hakkında dün uluslararası tutuklama kararı çıkarıldığını, Türk polisinin de kendisini aradığını kaydetti.

Başkomiser Jürgen Heinz da Kur’un Türk vatandaşı olduğunu, 2001 yılından bu yana Almanya’da yaşadığını söyledi. Ali Kur’un 2002 yılında evlendiğini ve 2007 yılından bu yana Kardelen’in ailesine komşu olarak Benediktinerstrasse 17 adresinde yaşadığını kaydeden Beinz, söz konusu kişinin Kardelen’in ailesini tanımadığını belirtti.

Kur’un bu yılın başından bu yana işsiz olduğunun ve ayda 900 Euro yardım parası aldığının belirlendiğini ifade eden Heinz, Kur’un Kardelen’in cesedi bulunmadan önce Türkiye’ye, babasının yaşadığı Aydın iline kaçtığının tahmin edildiğini kaydetti.

Kardelen Kıraç, 12 Ocak tarihinde kayıp olarak aranmaya başlanmış, cesedi 15 Ocakta Paderborn kenti yakınlarındaki Möhnesee sahili kenarında bulunmuştu.


(A.A) EVREN AYDEMİR 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.