*** Katil zanlısı hakkında dava açıldı

*** Katil zanlısı hakkında dava açıldı

ABONE OL
17:26 - 06/02/2009 17:26
*** Katil zanlısı hakkında dava açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Katil zanlısı hakkında dava açıldı

Almanya’nın Krefeld kentinde öldürülen oto tamircisi Aşkın Uludağ’ın (26) katil zanlısı Fred Wittig (45) hakkında dava açıldı

Savcılığın, Krefeld’de 19 Mayıs 2008 tarihinde öldürülen Aydınlı Uludağ’ın katil zanlısı Wittig hakkında Krefeld Eyalet Mahkemesi’ne sunduğu iddianamesinde, seri gasp ve cinayet suçlamaları yer aldı.

Krefeld kentinde yaşayan Uludağ ailesi, savcılığın açtığı davaya şikayetçi ve mağdur olarak 4 müdahil avukatla katılacak. Uludağ ailesini avukatlar Sedat Kapusuz, Ralf Büscher, Yücel Ertuğrul ve Fas asıllı Azzadine Karioh savunacak.

Avukat Kapusuz, ”Mahkeme tarafından gelecek haftalarda belirlenecek duruşma tarihlerini bekliyoruz. Müdahil avukatlar olarak tüm yasal hakları kullanarak olayın tümüyle aydınlatılması için elimizden gelen çabayı harcadık ve harcayacağız” dedi.

Krefeld Savcılığı tarafından yapılan araştırma ve incelemede, Uludağ cinayetinde kullanılan silahın, Krefeld cinayetinden 6 ay önce Belçika’nın Schilde kentinde bir oto tamircisinin öldürülmesinde kullanıldığının ortaya çıktığı belirtilerek, Alman savcılığın Belçika makamlarından cinayet dosyasını talep etti kaydedildi.
     Katil zanlısı Wittig’in 1990 ve 1995 yılları arasında Preetz ve Wuppertal kentlerinde yaptığı banka soygunlarında kullandığı İspanya plakalı minibüs, Dortmund hava alanında terk edilmiş halde bulunmuştu.

İspanya’nın Mallorca adasında 17 Temmuz 2008 tarihinde Peter Müller adına düzenlenmiş sahte kimlikle yakalanan zanlı, Almanya’ya iade edilmişti. Wittig’in, Türkiye’yi de ziyaret ettiği belirlenmişti.  

(A.A) CEVDET ALBAY

 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.