Kargalar, çöp toplamak için eğitiliyor

Kargalar, çöp toplamak için eğitiliyor

ABONE OL
14:25 - 19/02/2022 14:25
Kargalar, çöp toplamak için eğitiliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye’de de çok yaygın olan uzun ve düz gagalı kargalar, çöp toplamak için eğitiliyor. Zeki ve meraklı hayvanlar olan kargalar, hem sokak temizliğini daha ucuz hale getirmek hem de atılan sigara izmaritlerinden kurtulmak için eğitilmeye başladı.

Esas kirliliğin sigara izmaritlerinden kaynaklandığı belirtilirken, her yıl 1 milyar sigara izmaritinin atıldığı ve bunun da sokaklardaki tüm çöplerin yüzde 62’sine denk geldiği belirtildi.

Ülkede, Sigara izmariti ve diğer küçük çöpleri temizlemek için yılda iki milyon Euro’ya yakın para harcanıyor. Kargaların bu temizlikte kullanılabileceği belirtilirken.

Kargaları eğiten temizlik şirketinin kurucusu İngiliz Guardian gazetesine konuyla ilgili çalışmaları anlattı. Yetkili, çok zeki olan kargaların hem topladıkları çöpü yutmadığı hem de her çöp getirip attığında, karşılığında yiyecek aldıklarını söyledi.

Bu şekilde çöp toplama maliyetlerinin yüzde 75 azalacağı tespit edildi.

Şirket, “Kargalara sigara izmaritlerini toplamayı öğretebiliyoruz ama maalesef insanlara sigara izmaritlerini yere atmamayı öğretemiyoruz” açıklaması yaptı. İsveç ilginç bir ülke, gecen sene de belediye başkanı çöpçü olarak çalışmaya başlamıştı.

IPN INTERNATIONAL PRESS NEWS AGENCY® tarafından geçilen Kargalar, çöp toplamak için eğitiliyor Geçen yıl Belediye başkanı çöpcü olarak çalışmaya başlamıştı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kargalar, çöp toplamak için eğitiliyor Geçen yıl Belediye başkanı çöpcü olarak çalışmaya başlamıştı haberi web sayfamıza otomatik olarak youtube’dan geldiği şekliyle yer almaktadır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (1)
  • Mert

    Ülkemizde Muhalefet Partileri Bir Karga Kadar Olabilselerdi, AKP İle Bu Günlere Gelmezdik!
    Zira; ”Derken Allah, o’na kardeşinin cesedini, nasıl gizleyeceğini göstermek için, yeri eşeleyen bir karga gönderdi. Bunu gören Kâbil: “Eyvah!” diye haykırdı. “Yazıklar olsun bana! Ben bu karganın yaptığını yapamayacak ve kardeşimin cesedini gizleyemeyecek kadar aciz miyim?” Ve bunun üzerine vicdan azabı duyanlardan oldu. (Mâide Suresi 5:31)

    Yanıtla
    +0
    -0