*** Kardeş okullar yıl dönümlerini kutladılar

*** Kardeş okullar yıl dönümlerini kutladılar

ABONE OL
16:13 - 13/03/2009 16:13
*** Kardeş okullar yıl dönümlerini kutladılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Kardeş okullar yıl dönümlerini kutladılar

Almanya’nın Köln kentindeki ”Berufskolleg Südstadt” adlı meslek okulu, Bursa Anadolu Ticaret Meslek Lisesi’yle kardeş okul olmalarının 10. yılını kutladı

Almanya çapında kutlanan ”AB Proje Günü” vesilesiyle Berufskolleg Südstadt da kapılarını ziyaretçilere açtı ve Avrupa’daki kardeş okullarını tanıttı.

Tanıtım sırasında ağırlıklı olarak Bursa Ticaret Meslek Lisesi’yle ilgili çalışmalar hakkında bilgi verildi.Bursa Ticaret Meslek Lisesi’yle sürekli bir çalışma içinde olduklarını belirten okul müdürü Dorothea Scherer, karşılıklı öğrenci ziyaretlerinin yanı sıra çeşitli projelerde birlikte çalıştıklarını söyledi.

Scherer, ticaret dünyasında çalışmak isteyenlerde, uzmanlığın yanı sıra dil bilgisi ve genel kültürün de arandığını ifade ederek, ”Bizim okulda sunduğumuz eğitim, iş ve mesleki eğitim piyasasının istekleriyle göçmen gençlerin yeterliliklerini bağdaştırmaktadır. Tasarlananlar başarıyla sonuçlanmıştır. Göçmen kökenli öğrencilerimizin çoğu, yeteneklerini ve başarabileceklerini ispat etmişlerdir. Buradan bir meslek eğitimine ya da yüksek öğrenime başarıyla geçiş yapmışlardır” diye konuştu.

Etkinliğe Köln Sanayi ve Ticaret Odası’na bağlı Türk-Alman Sanayi ve Ticaret Odası Genel Müdürü Holger Hey, Köln Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Uğur Acar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi Tahsin Özdemir ve Köln bölge valiliğiyle okul aile birliğinden temsilciler katıldı.

Köln’deki kutlamanın ardından Bursa’da da düzenlenecek etkinliklere katılmak üzere okuldan bir heyet Türkiye’ye gitti.

(A.A) Cüneyt KARADAĞ  

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.