Karate Şampiyonası’nda Engelli Sporcular da Yer Aldı

Karate Şampiyonası’nda Engelli Sporcular da Yer Aldı

ABONE OL
21:54 - 30/05/2022 21:54
Karate Şampiyonası’nda Engelli Sporcular da Yer Aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Gaziantep’te düzenlenen Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nda Karate Milli Takımı, 7 altın madalya kazanarak tarihi bir başarıya imza attı. Dünyada ilk kez Gaziantep’te organizasyona dahil edilen Para-Karate Avrupa Şampiyonası’nda da 3 bedensel engelli ve iki görme engelli milli sporcu derece yaptı.

Gaziantep’te düzenlenen 57. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’na bu yıl ilk kez dahil edilen Para-Karate Avrupa Şampiyonası’nda 10 ülkeden 48 engelli sporcu katıldı. Bedensel, zihinsel ve görme engelli sporcuların katıldığı şampiyonada, toplumsal duyarlılığa dikkat çekildi.

Para-Karate Türk Milli Takımı’nda K-30 Engelli Tekerlekli Sandalye Kadınlar’da gümüş madalya almaya hak kazanan Mürvet Demirtaş Orhan, böyle bir şampiyonada olmaktan gurur duyduğunu belirterek “Kuvvetli bir rakibim vardı. Çok güzel bir karşılaşma oldu. Burada olmak çok büyük bir gurur. Sporda engel olmadığını benim gibi tüm özel kardeşlerime söylemek istiyorum. Engelliyiz diyerek evlerinde oturmasınlar. Çıkıp spor salonlarına gitsinler. Mutlaka kendilerine uygun bir spor dalı bulacaklardır. Bu duyguyu onların da yaşamalarını istiyorum. Çok gururlu ve çok mutluyum, bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim’’ diye konuştu.

Para-Karate Türk Milli takımında K-30 Engelli Tekerlekli Sandalye Kadınlar’da altın madalya almaya hak kazanan İspanyol sporcu Fernandez Jımenez de çok mutlu olduğunu belirterek “Şu anda çok mutluyum, arka arkaya kazandığım üçüncü Avrupa şampiyonluğum sonrası buraya gelmek için çok çalıştım. Bir sonraki Avrupa Şampiyonası ve gelecek yılki Dünya Kupası için çok çalışıyorum. Çünkü daha fazla çalışmaya ihtiyacım var. Yanımda olan ve bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum“ şeklinde konuştu.

“Para-Karete’de topluma verilen bir mesaj var’’

Gaziantep’te ilk kez şampiyonaya dahil edilen Para-Karate’de, 48 engelli sporcunun müsabakalarda yer aldığını belirten Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Aslan Abid Uğuz, “Para-Karate sadece bizim değil tüm dünyanın çok önem verdiği bir spor dalı oldu. Para-Karate, paralel anlamında türeyen bir kelimeden çıkmış. Karateyle birlikte anlamında tüm dünyada kullanılıyor. Dünyada ilk defa Avrupa Şampiyonası’nda Para-Karateci sporcular yarıştı. Bu da ilk olarak Gaziantep’te başlamış oldu. Para-Karate’ de 3 engel grubu vardı. Görme engelliler, zihinsel engelliler ve bedensel engelliler. Avrupa Federasyonu ile yapmış olduğumuz toplantıda engel grupları daha fazla arttırılacak. Şu anda burada 60’a yakın sporcu vardı, bu daha da arttırılacak. Para-Karete’de 1 numara olmak istiyoruz. Çünkü burada sadece o sporcular için değil, topluma verilen bir mesaj var. Ben de burada tüm engeli olan sporcuların Para-Karete ile kendilerine ve topluma çok güzel bir mesaj vereceklerine inanıyorum’’ dedi.

46 ülkeden 510 sporcunun katılımıyla Şahinbey Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen şampiyonada milli sporcular; Erman Eltemur, Burak Uygur, Eray Şamdan ve Ali Sofuoğlu müsabakalarda sergiledikleri performansla altın madalya kazanırken kadınlarda da Eda Eltemur ve Serap Özçelik altın madalya, Dilara Bozan’sa ikincilik elde ederek gümüş madalya aldı.

VOA tarafından geçilen Karate Şampiyonası’nda Engelli Sporcular da Yer Aldı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Karate Şampiyonası’nda Engelli Sporcular da Yer Aldı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Karate Şampiyonası’nda Engelli Sporcular da Yer Aldı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.