Karadeniz’in mandıra filozofu

Karadeniz’in mandıra filozofu

ABONE OL
00:54 - 17/09/2019 00:54
Karadeniz’in mandıra filozofu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İki üniversite bitirdi. Almanya’da şirket kurdu. İş hayatından sıkılınca memleketine dönen Tunç Demirkaya, çiftçiliğe başladı. Şimdi yüzlerce hayvan besliyor

Türkiye’de iki üniversite bitirdikten sonra Almanya’ya geldi, e-ticaret şirketi kurdu. 41 yaşındaki Tunç Demirkaya, iş hayatında ve gündelik yaşamında içine sinmeyen bir şeylerin olduğunu hissedince radikal bir karar alarak Bartın’ın Küllü köyüne dönmeye karar verdi. Demirkaya, şimdi dedelerinden kalan topraklarda yüzlerce hayvan besliyor, çiftçilik yapıyor.

 

İNSANLAR BİRBİRİNE YABANCI

Çukurova Üniversitesi’nde işletme, İstanbul Üniversitesi’nde sosyoloji eğitimi aldığını ifade eden Demirkaya, “Yaklaşık 5 yıl İstanbul’da çeşitli şirketlerde danışmanlık ve yöneticilik yaptım. 10 yıl Almanya’da kaldım ve e-ticaret şirketi kurdum. Büyük şehrin gürültüsüne ve insanların birbirine yabancılığına alışamayıp köyüme döndüm” diye konuştu.

 

AMAÇ FARKINDALIK OLUŞTURMAK

İki yıl önce dönüş yapan Demirkaya, “Hayalimdeki fantastik hayata ulaşma arzusuyla köyümdeki yaşamıma dört tavuk besleyerek başladım. Şu anda 44 keçi, yüzlerce tavuk, kaz ve bıldırcın besliyorum. Amacım insanlarda bir farkındalık oluşturabilmek. Bugün köyde yaşayanlar şehre gitme arzusunda. Buralarda bir şeylerin yapılabileceğini göstermek istiyorum” dedi.

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.