***  Karabalılar derneği hizmete açıldı

*** Karabalılar derneği hizmete açıldı

ABONE OL
00:02 - 16/06/2019 00:02
***  Karabalılar derneği hizmete açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Karabalılar derneği hizmete açıldı

Almanya’nın Hamburg kentinde yaklaşık bir yıl önce kurulan Avrupa Karabalılar Derneği törenle hizmete açıldı

Avrupa’da yaşayan Karabalılar arasında sosyal dayanışma ve yardımlaşmayı sağlamak amacıyla kurulan Avrupa Karabalılar Derneği’nin açılışına, Bergedorf Belediye Başkanı Christoph Krupp, Bergedorf ilçesi belediye meclisi üyesi Fritz Manke, Sosyal Demokrat Partili (SPD) Hamburg eyalet meclisi üyesi Bülent Çiftlik, Sol Partili eyalet meclisi üyesi Mehmet Yıldız, Avrupa Karabalılar Derneği Başkanı Ali Rıza Şimşek, 2. Başkan Murat Kaplan, Yönetim Kurulu üyeleri Uzun Bulut, Nesimi Taş ve çok sayıda Karabalı katıldı.

KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİNE BÜYÜK ÖNEM VERİLİYOR

Dernek başkanı Şimşek ve ikinci başkan Kaplan, Avrupa’da yasayan tüm Karabalıların birbirleriyle iletişimlerini pekiştirmek ve sosyal yardımlaşmayı sağlamak amacıyla derneğe ihtiyaç duyduklarını belirttiler.
Eğitime büyük önem verdiklerini ifade eden dernek yöneticileri, Avrupa’da yaşayan çok sayıda Türk gencinin avukat, doktor, mühendis ya da politikacı olmak istediğini, bu gençlerin birbirlerinin yetenek ve deneyimlerinden yararlanıp, bir sonraki kuşağa örnek olmalarına imkan tanımak istediklerini kaydettiler.
Özellikle Türk kadınlarının Almanya’ya uyumuna ve kadın-erkek eşitliğine büyük önem verdiklerini ifade eden yöneticiler, kadın-erkek eşitliğinin çağdaş, demokratik ve laik bir sistemle mümkün olabileceğini, bu nedenle kadınlara ve gençlere yönelik dil ve bilgisayar kurslarıyla ihtiyaca göre İngilizce ve İspanyolca gibi farklı dillerde kurslar düzenlemek istediklerini belirttiler.

Dernek yönetim kurulu üyelerinden Bulut da uzun dönemli amaçları arasında Almanca bilmeyen vatandaşlara yönelik danışma hizmeti sunulmasını, Bergedorf ilçesinde yaşlılara yönelik bir bakım eviyle Yozgat’ın Sorgun ilçesinin Karabalı köyünde yeni bir ilköğretim okuluyla kütüphane açmak ve köyde yaşayan yaşlıların muayene olabilmeleri için bir hastane kurulmasını amaçladıklarını söyledi. 

"DERNEĞİ’NİN ÇALIŞMALARINI DESTEKLEYECEZ"

Bergedorf Belediye Başkanı Krupp da Avrupa Karabalılar Derneği’nin özverili çalışmasını takdir ettiğini belirterek, uyum konusunda faaliyetler yürüten her türlü dernek ve sivil toplum kuruluşunun desteklenmesi gerektiğini ifade etti.
Avrupa Karabalılar Derneği’nin kısa süre önce kurulmasına rağmen başarılı çalışmalara imza attığını kaydeden Krupp, gelecekte de bu derneğin özellikle kadınların ve gençlerin eğitimi konusunda çalışmalarını destekleyeceklerini sözlerine ekledi.

Milletvekili Yıldız, Neonazilerin yoğun olarak yaşadığı Bergedorf’ta hizmete giren derneğin her iki toplum açışından da önemli olduğunu belirterek, "Sivil toplum örgütleri, demokratik bir toplumun gereğidir. Avrupa Karabalılar Derneği’nin de yaptığı faaliyetlerle uyuma katkı sağlayacağına inanıyorum. Bergedorf benim için önemli bir ilçe. Daha önce de bir sendikada gençlik örgütlenmesinde yer almıştım. Bundan böyle de danışma günleri düzenleyeceğim. Vatandaşlarımızın sorunlarıyla ilgileneceğim. Milletvekili olmayı siyasi bir kariyer olarak değil, milletin vekili olmak şeklinde algılıyorum" dedi.


Milletvekili Çiftlik de derneğin olumlu çalışmalar yapacağına inandığını ifade ederek, her türlü yardıma ve desteğe hazır olduğunu söyledi.
Tören sonrasında Karabalılar hep birlikte saz eşliğinde yörelerinin ezgilerini seslendirdiler. (AA)
 

karabalilar-a.jpg

 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.