*** Kaplan: ”Seçimlerde aday olmayacağım”

*** Kaplan: ”Seçimlerde aday olmayacağım”

ABONE OL
15:32 - 15/06/2009 15:32
*** Kaplan: ”Seçimlerde aday olmayacağım”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Kaplan: "Seçimlerde aday olmayacağım"

Berlin-Brandenburg Türk-Alman İş Adamları Birliği (TDU) Başkanı Remzi Kaplan, 20 Haziranda yapılacak genel kurulda başkanlık görevi için yeniden aday olmayacağını söyledi

Kaplan, Berlin’de düzenlediği basın toplantısında, TDU’nun içinden gelen birisi olarak zamanının dolduğuna inandığını belirterek, ”Önümüzdeki seçimlerde aday olmayacağım” dedi.

Yoğun ısrarlara rağmen "başkanlık koltuğuna yapışan bir adam" olmayacağını, diğer yeni yetişenlerin önünü açmak istediğini ifade eden Kaplan, TDU’da 1997 yılından bu yana üyelik, başkan yardımcılığı ve başkanlık gibi görevlerde bulunduğunu hatırlattı.

Kaplan, şimdiki yönetim kurulu üyelerinden 4’ünün bu görevlerine devam etmek istediğini, diğer 7 kişinin ise yönetim kuruluna bir kez daha aday olmak istemediğini kaydetti.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nda (DEİK) da çalışmaları olduğuna işaret eden Kaplan, bundan dolayı kendisinin TDU’nun yönetim kurulu üyesi olmamasının, TDU’ya daha fazla fayda getireceğine inandığını ifade etti.

TDU’da kadın iş verenlerin sayısının artmasından dolayı dernek adının da Türk-Alman İşverenler Birliği olarak değiştirileceğini belirten Kaplan, ”Belki birkaç dönem sonra bir bayan başkan da çıkabilir” dedi.

TDU olarak başarılı bir dönem geçirdiklerini, göreve geldiğinde 200 TDU üyesinin bulunduğu, bu sayının şimdi 288’e yükseldiğini ifade eden Kaplan, TDU’nun Almanya’nın en saygın ve ses getiren kuruluşlarından biri olduğunu, kendisinden sonra göreve gelecek olan yönetim kurulu üyelerinin de bu konuda duyarlı olması gerektiğini sözlerine ekledi.


(A.A) Erbil BAŞAY 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.