*** ”Kapımız herkese açık”

*** ”Kapımız herkese açık”

ABONE OL
16:55 - 29/07/2009 16:55
*** ”Kapımız herkese açık”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Kapımız herkese açık”

Münih Emniyet Müdürü Wilhelm Schmidbauer, bir polisin toplumun her kesimiyle diyalog kurması gerektiğini söyledi

Türk gazetecilerle bir araya gelen Schmidbauer, kentte görev yapan 39 yabancı kökenli polis arasında 15 Türk’ün bulunduğuna işaret ederek, ”Benim için en makbul polis, toplumun her kesimiyle diyalog içinde olandır” dedi.

Schmidbauer, herkesin yasalar çerçevesinde kendi kültürüne bağlı olarak yaşama hakkına saygı gösterdiklerini, suç işlenmesi durumunda da kişilerin etnik kökenlerine bakmadan herkese aynı muameleyi yaptıklarını belirtti.

Kimlik kontrolleri sırasında bazı polislerin Türklere eşit muamele yapmadıkları şeklindeki iddialarla ilgili olarak da Schmidbauer, büyük bir teşkilat içinde bazı istisnaların olabileceğini, ancak gerekli bilgilerle şikayet edilmesi durumunda söz konusu polislerin uyarılacağını ve bu tür davranışları sürdürmeleri halinde kendilerine disiplin cezası verilebileceğini ifade etti.

Türkler arasında şiddete dayalı suç olaylarının genelde evlerde ve arkadaş çevrelerinde işlendiğine de dikkati çeken Schmidbauer, ”Şiddet kullanmak çözüm değildir” şeklinde uyarıda bulundu.

Schmidbauer ayrıca, Türk ve Türk kökenli Alman gençlerinin meslek olarak polisliği seçmek istemeleri durumunda kapılarının her zaman kendilerine açık olduğunu kaydederek, bazı göçmen dernekleri ve Müslüman kuruluşlarla ilişkilerde güçlük çektiklerini sözlerine ekledi.


(A.A) Orhan TİNENGİN 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.