*** Kanserde işbirliği

*** Kanserde işbirliği

ABONE OL
00:35 - 16/06/2019 00:35
*** Kanserde işbirliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Kanserde işbirliği

Avrupa Senoloji Akademisi (EAoS), uluslararası başarılara imza atan Bursa Omena Meme Guatr Cerrahi Merkezini çalışma ortağı olarak seçti

İşbirliği anlaşması, Almanya’nın Düsseldorf kentinde başlayan Meme Hastalıkları Kongresi öncesinde düzenlenen törenle EAoS adına Dr. Mahdi Rezai, Bursa Omena Meme Guatr Cerrahi Merkezi adına Dr. Ceyhun İrgil, ayrıca Alman Sağlık Merkezleri yöneticilerinden Dr. Dirk Claus ve Türk doktor Cem Yılmaz tarafından imzalandı.

İmza törenine, Avrupa Onkoloji Enstitüsü kurucusu ve başkanı olan eski İtalya Sağlık Bakanı Umberto Veronesi ile Türkiye’nin Düsseldorf Başkonsolosu Fırat Sunel de katıldı.

Anlaşmayla iki merkez, karşılıklı meme kanseri eğitim ve araştırma çalışmalarınında uluslararası alanda ortak olacak ve birlikte çalışacak.

Tören sırasında ayrıca doktor Yılmaz’a, EAoS’un Türkiye Temsilciliğine getirilmesi sebebi ile göreve atama belgesi takdim edildi.

İmza töreninden sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan İrgil, EaoS’un, Avrupa Onkoloji Enstitüsü ve Alman Sağlık Merkezleri arasında yapılan anlaşma ile meme hastalıkları konusunda eğitim ve bilimsel çalışma yürütme amacıyla kurulmuş özerk akademik bir kuruluş olduğunu belirterek, Türkiye’den kendilerinin çalışma ortağı olarak belirlenmesinin çok sevindirici olduğunu söyledi.

kans-isbirligi-c.jpg

Anlaşmayla Dr. Yılmaz ve çalışma arkadaşları Dr. Murat Çalıkapan, Dr. Abdullah Etöz, Dr. Ayhan Okumuş, Dr. Bülent Orhan, Dr. Yalçın Bayram, Dr. Ali Tuncer’in meme kanseri ve onkoplastik cerrahi konusunda Türkiye’deki çalışmaları uluslararası platforma taşıyacağını ifade eden İrgil, "Meme kanseri cerrahisinde geçen yıl yeni tanımladığı yöntem ile gündeme gelen cerrahi ekibimiz, bu anlaşma ile Türkiye’de bu konuda çalışan ve çalışmak isteyen genç cerrahlar için de bir eğitim merkezi olacak" dedi.

İrgil, Türkiye’de meme hastalıkları konusunda uluslararası alanda ilk kapsamlı eğitimi ve karşılıklı bilgi alışverişi sağlayacak bu anlaşmayla Türkiye’de meme kanseri merkezleri için kapsamlı ve sürekli eğitim ve Türk meme cerrahisi ile ilgilenen doktorlar için yeni ve sağlam bir zeminin oluşturulacağını kaydetti. (aa)

kans-isbirligi-b.jpg

Cüneyt KARADAĞ – Düsseldorf 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.