***  Kalifiye elemanlara kapılar açılıyor

*** Kalifiye elemanlara kapılar açılıyor

ABONE OL
09:23 - 17/07/2008 09:23
***  Kalifiye elemanlara kapılar açılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ALMANYA KALİFİYE ELEMAN ARIYOR…

Alman hükümeti, eleman açığının kapatılması amacıyla kalifiye yabancıların ülkede çalışabilmelerini kolaylaştırmak için hazırlanan bir eylem programını kabul etti

Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble ve Çalışma Bakanı Olaf Scholz, bu konuda başkent Berlin’de düzenledikleri ortak basın toplantısında, dünyada kalifiye insanlar için sürdürülen rekabete Almanya’yı da başarılı bir şekilde dahil edebilmek amacıyla hükümetin bu yönde bir karar aldığını belirttiler.
Schaeuble, eylem programında yer alan önerilerle itinalı bir şekilde Alman ekonomisindeki kalifiye eleman açığını kapatmak istediklerini ifade etti.
Kalifiye eleman almak için bazı göç ülkelerinde uygulanan puan sistemi hakkında ne düşündüklerinin sorulması üzerine de Schaeuble, puan sistemine kendisinin de Scholz’un da karşı çıktığını kaydederek, bu uygulamanın, kendisini yeterli görmeyen kalifiye yabancıları, Almanya’ya gelmek istemeleri konusunda cesaretsiz kılabileceğini savundu.

"YÜKSEK OKUL MEZUNLARINI CESARETLENDİRMELİYİZ!"

Scholz da, üniversite ya da yüksek okul mezunu olan kalifiye yabancıları Almanya’ya gelerek çalışmaları konusunda cesaretlendirmek istediklerini belirterek, eylem programında yer alan önerilerle kalifiye insanların Almanya’ya gelmelerinin çok kolaylaşacağını söyledi.
Böylece dünyada bu konuda süren rekabette daha başarılı olacaklarını ve bunun Almanya’nın ekonomik büyümesi için çok faydalı olacağını ifade eden Scholz, daha az vasıflı yabancıların da ihtiyaca göre Almanya’ya gelmelerini sağlamak istediklerini kaydetti.
Almanya İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da, söz konusu eylem programının uygulanmasıyla, AB’ye yeni üye olan ülkelerden Almanya’ya gelecek akademisyenlere 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren istihdam piyasasına girmelerinin önündeki tüm engellerin kaldırılacağı bildirildi.
Bunun yanı sıra kalifiye yabancıların Almanya’da süresiz oturma izni alabilmeleri için yılda 86 bin 400 Euro kazanmalarını öngören uygulamanın sınırının da 63 bin 600 Euro’ya düşürüleceği, belirli bir öncelik sırasına göre AB dışındaki ülkelerden gelecek yabancılara da 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren istihdam piyasasına girmelerinin sağlanacağı belirtildi.
Yurt dışındaki Almanca eğitim veren üniversite ve yüksek okullardan gelen yabancılar için de öncelik araştırması yapılmayacağı ifade edilen açıklamada, çeşitli nedenlerden dolayı oturma izinleri olmamasına rağmen Almanya’da kalmalarına izin verilen göçmenlerin çocuklarının da gerekli şartlara sahip oldukları takdirde istihdam piyasasına girmelerinin kolaylaştırılacağı kaydedildi. Anadolu Ajansı

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.