Kakava Şenlikleri’nde renkli görüntüler

Kakava Şenlikleri’nde renkli görüntüler

ABONE OL
11:08 - 07/05/2022 11:08
Kakava Şenlikleri’nde renkli görüntüler
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Saraçlar Caddesi’nde oluşturulan alanda şenliklere katılanlar, Edirne Belediye Bandosu’nun müzikleriyle dans etti.

Roman havalarıyla yöresel halk oyunları gösterisinin de sunulduğu etkinliğe katılanlar neşeli anlar yaşadı.

Konserin ardından yarışma alanına gelen Edirne Valisi Ekrem Canalp, eşi Ayten Canalp, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve eşi Esra Gürkan yumurta tokuşturdu.

Gürkan, yarışmanın ardından yaptığı konuşmada, çeşitli kentlerden gelen binlerce kişinin Kakava’ya katıldığını, eğlenceli etkinlikler düzenlendiğini söyledi.

Ardından protokol üyeleri niyet çekti.

Vali Canalp’in eşi Ayten Canalp, “Ah beni vah beni, dinlemez bu yar beni, ne yaptım ki sana, gel kaçır desem beni.” manisini okudu.

Canalp’in de “Aşk olsun hanım, kaçır dedin de kaçırmadık mı.” demesi katılımcıları gülümsetti.

Etkinlikte boyalı yumurtalar ve bir sepetin içinde niyetlerin yazılı olduğu kağıtlar şenliğe katılanlara dağıtıldı.

Şenlikler esnafın yüzünü güldürdü

Edirne’de yerli ve yabancı binlerce turistin katılımıyla kutlanan Kakava-Hıdırellez Şenlikleri, kent esnafını da mutlu etti.

Sarayiçi’nde dün Kakava ateşinin yakılmasıyla başlayan etkinlikler gece boyunca ve bugün yapılan programlarla devam etti.

Romanlar tarafından “bahar bayramı” olarak kutlanan şenlikleri yerinde yaşamak için yerli ve yabancı binlerce turist kente geldi.

Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Kontrol Derneği Başkanı Bahri Dinar, AA muhabirine, ziyaretçi hareketliliğinin esnafı memnun ettiğini anlattı.

Ramazan Bayramı yoğunluğunun ardından Kakava hareketliliği yaşandığını kaydeden Dinar, “Kakava, bereketiyle geldi. Çok güzel bir dönem geçirdik. Dünyanın her yerinden insan vardı. Dünyanın en büyük ateşini yakmak için on binlerce insan Edirne’ye geldi. Tabii ki geldiklerinde tava ciğer yemeden ayrılmadılar. İşlerimiz çok güzel oldu.” ifadelerini kullandı.

Esnaf Nejat Yavuz ise kentin turizm potansiyelinin artmasının esnafın işlerine olumlu yansıdığını dile getirdi.

Bereketli günler geçirdiklerini ifade eden Yavuz, “Bayramın ardından Kakava’da da güzel günler yaşadık. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak için elimizden geleni yaptık. Yaşanan hareketlilik esnafı mutlu etti, çok memnunuz.” diye konuştu.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.