KADINLARIN HAKKI ÖDENMEZ

ABONE OL
11:32 - 23/10/2020 11:32
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Ceren’e nasıl kıydın vahşi katil? Ceren henüz 20 yaşında üniversite de okuyan Güzel Sanatlar öğrencisi olan geleceği için ne hayaller kuran o melek yüzlü kız, sana ne yaptı?

Suçu kadın mı olmaktı?

Fiziksel gücü belki zayıftı ama O kızın  beyin gücü seni rahatsız etti değil mi? Kaçak vahşi cani.

***

Vahşi katil gelen haberleri göre hapisten firar etmiş toplu katliam yapmayı düşünmüş.

Silaha maddi gücü yetmeyen cani bıcakla ava çıkmış.

Karşısına çıkan suçsuz günahsız kız öğrenci Ceren’e saldırıp bıcak darbeleri ile öldürdü. Böyle seri katil ve canileri topluma kazandırmak rehabilite etmek okadar kolay bir iş olamadığı son 17 yılda 15 bin kadının çeşitli yerlerde çeşitli yöntemlerle öldürüldüğü,  toplumdaki psikolojik sıkıntı ve rahatsızlığın bir kanıtıdır. Onun için bu tür suçlular bir ömür boyu kapalı demir parmaklıklarda kafeste yaşmaya mahkum edilmelidir.

***

Daha Güzel sanatlar akademisini Okuyan güzel Ceren gibi

okuldan çıkıp evine geç kalan zorunlu olarak dolmuşa binen ve ormanda önce tecavüz edilip sonra bileklerinden kesilip ormanda vahşice öldürülen daha kaç Özgecanlar Ayşeler, Fatmalar, öldürülmesine şahit olacağız? Artık insan olarak bu tür cinayetlere dur demeliyiz.

***

Konuya dini ve milli açıdan bakarsak.

Dini açıdan katillere sesleniyoruz; “Cennet anaların ayağının altında” diyen;

Hz. Muhammedin ümmeti değilmisiniz? Hangi din ve inançtan sınız? nerede nasıl kimler sizleri böyle yetiştirdi? diye sormak gerekiyor.

***

Milli açıdan bakarsak;

5 Aralık 1934 tarihinde “Kadınlara Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı” veren yasanın kabulü ile her yıl “Kadın Hakları Günü” olarak kutlanan Türkiye’de doğmadınız mı?  Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değilmisiniz?

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü hiç mi okullarda okuyup öğrenip duyup anlamadınız?

***

Dünyanın son örnek islam aleminin Peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v) anlamadın.

Ulu önder gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi medeni  devlet adamını hiç okuyup, kabul etmedin, öğrenmedin. Bu tür cani mahlukları hangi Analar nerede, nasıl, kimler yetiştirdi? Konuyu derinlemesine uzman kadrolarla incelemekte fayda var. Bu tür vicdansız insanların tabii ki vahşi katil olmaları çok doğal.

Beyinlerinde ve yüreklerinde insan sevgisi yok. İnsan sevgisini bilmeyenlerin sosyalleşmesi ve toplumla kaynaşması, insana saygı duyup hoş görü ile yeryüzünde normal yaşaması mümkün değil.

***

Kadınlarımızın hakkını ödememiz mümkün mü? Onlar  önce sıcak yürekli Ana, ilk öğretmen,  doktor, terzi, aşcı.ve röntgendir. Yaptıkları işler saymakla bitmez.

Kadınların hakkını ödeyemeyiz.

Çağdaş medeni ulusların aynası, çocukları yetiştiren kadındır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.