Kadınlardan Trump’a Hem Karşıt Hem Destek Eylemleri

Kadınlardan Trump’a Hem Karşıt Hem Destek Eylemleri

ABONE OL
13:13 - 20/10/2020 13:13
Kadınlardan Trump’a Hem Karşıt Hem Destek Eylemleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Amerika’da başkent Washington ve ülke genelinde birçok kentte Kadınlar Yürüyüşü düzenlendi. Cumartesi günü düzenlenen etkinliklere katılan kadınlar Trump’ı ve Senato’da onay süreci başlayan Anayasa Mahkemesi yargıç adayı Amy Coney Barret’ı protesto etti.

Washington’daki Anayasa Mahkemesi önünde muhafazakar bir kadın örgütünce düzenlenen bir başka protesto gösterisinde ise Barrett’ın adaylığına destek verildi. Bağımsız Kadın Forumu’nun organize ettiği etkinliğin sloganı “I Am With Her” (Onunlayım) oldu.

Washington’daki yürüyüş için Beyaz Saray yakınlarındaki Freedom Plaza parkında toplanan kadınlar, sosyal mesafe kurallarına uymaları ve maske takmaları için teşvik edildi. Ayrıca vaka sayılarında artış yaşanan eyaletlerden gelinmesinin önüne geçmek için herkesten kendi yaşadıkları bölgedeki kadın yürüyüşüne katılmaları istendi.

Cumartesi ülke genelinde yapılan kadın yürüyüşlerinin bazıları salgın tedbirleri çerçevesinde sanal ortamda, hatta karavanla yapıldı.

Washington’da ilk kadın yürüyüşü Başkan Donald Trump’ın yemin töreninin ertesi gününde 2017 yılında yapılmıştı. Bir milyonluk rekor düzeyde katılımın yaşandığı bu yürüyüşten sonraki yıllarda yapılan benzer etkinliklere katılım giderek azaldı.

VOA tarafından geçilen Kadınlardan Trump’a Hem Karşıt Hem Destek Eylemleri haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kadınlardan Trump’a Hem Karşıt Hem Destek Eylemleri haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kadınlardan Trump’a Hem Karşıt Hem Destek Eylemleri haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.