Kadınlar Seslerini Kapalı Alanlarda Duyurdu

Kadınlar Seslerini Kapalı Alanlarda Duyurdu

ABONE OL
19:03 - 26/11/2022 19:03
Kadınlar Seslerini Kapalı Alanlarda Duyurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde seslerini duyurmak için alanlara çıkan kadınlar ,Türkiye’nin birçok bölgesinde alınan yasak kararları doğrultusunda polis engeline takıldı.

Gaziantep’te valilik tarafından dün duyurulan yasak nedeniyle, basın açıklaması yapamayan sivil toplum örgütleri, bugün kapalı alanda biraraya gelerek tepkilerini ve taleplerini dile getirdi.

Aralarında siyasi parti ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcilerinin bulunduğu kadınlar, Eğitim-Sen il binasında bir araya gelerek yaptıkları basın açıklamasında, kadınları her türlü şiddetten korumak amacıyla hazırlanan yasaların, tam anlamıyla uygulanması ve İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden imzalanması gerektiğine vurgu yaptı.

Basın açıklaması sonrası VOA Türkçe’ye konuşan Gaziantep Demokratik Kadın Platformu üyesi Elif Söyleyici, valilikler tarafından alınan yasak kararının da kadınlara yönelik şiddetin bir boyutu olduğunu vurgulayarak sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

“Kadınların uğradığı şiddeti gerekli birimlere iletmelerine rağmen çözüm üretilmezken, aynı kadınlar aynı şahıslar tarafından şiddete uğrayabiliyor ya da öldürülebiliyor. Bu durum da yasalarımızın uygulanır olmadığının göstergesidir. Talebimiz mevcut yasaların uygulanması ve İstanbul Sözleşmesi’nin de yeniden imzalanmasıdır. Bunların yanı sıra bu ülkede artık sivil toplum örgütlerinin güçlendirilmesi gerekiyor. Bugün bizim önümüze alan yasağının getirilmesi kadına yönelik şiddetin bir küçük boyutudur. Kadına yönelik şiddetin arttığını herkesin bilmesine rağmen böyle bir konuda sesimizi yükseltmek ve taleplerimizi dile getirmek için maalesef kadınlarla buluşamadık. Sivil toplum örgütlerinin engellenmesi değil desteklenmesi gerekiyor diye düşünüyorum.’’

VOA tarafından geçilen Kadınlar Seslerini Kapalı Alanlarda Duyurdu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kadınlar Seslerini Kapalı Alanlarda Duyurdu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kadınlar Seslerini Kapalı Alanlarda Duyurdu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.