Kadınlar Almanya`da Türk meşe ağacı diktiler

ABONE OL
13:09 - 08/03/2019 13:09
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kuzey Bavyera Türk-Alman Kadınla Kulübü, Almanya’da Türk Meşe Ağacı Dikti.
Almanya’da kadınların oy verme hakkının 100.yılı ve dünya kadınlar günü nedeniyle yapılan ağaç dikme törenine çok sayıda davetli katıldı.

Kuzey Bavyera Türk-Alman Kadınlar Kulübü, Almanya’da kadınlara oy verilişinin 100.yılı ve dünya kadınlar günü nedeniyle, Nürnberg Gibitzenhof semtindeki Schuckert meydanına, törenle Türk Meşe ağacı dikti. Törende, Kadınlar Kulübü Başkanı Sevtap Oygün. Onursal Başkan Gülseren Suzan Menzel, Nürnberg Başkonsolos Yardımcısı Selçuk Eke, Bavyera Milletvekili Arif Taşdelen, Nürnberg Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Christian Vogel, Bavyera Aile ve Çalışma ve Sosyal işler Bakanlığı temsilcisi Dr. Markus Gruber ile çok sayıda Türk ve Alman davetli hazır bulundu.

Plaket çakıldı
Meşe ağacının dikilmesinden sonra, davetliler ağcı suladı. Ağaç dikme anısı için hazırlanan anı plaketi çakıldı. Onursal Başkan Gülseren Suzan Menzel, aynı ağacın Nürnberg’in kardeş Şehri Antalya’da da dikileceğini söyledi ve ağacın nesiller boyunca barış ve kardeşlik sembolü olacağını söyledi. Tören sırasında, Şefik Kırcı ve çocukları saz ile mini bir konser verdiler.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN – NÜRNBERG

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.