Kadın sokak ortasında dövüldü

Kadın sokak ortasında dövüldü

ABONE OL
15:57 - 04/12/2022 15:57
Kadın sokak ortasında dövüldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nürnberg’de bir eğlence merkezinin önünde, biri erkek diğeri kadın iki kişinin kavgaya dönüşen tartışmasını engellemek isteyen Erlangen Üniversitesi Sosyoloji bölümü öğrencisi Demet Yakın (33), zorda kalan kadına yardım etmek istemesi üzerine fiziksel şiddete maruz kaldı.

Kafasına ve gözüne yediği yumruk darbesiyle bayılan ve gözünü ambulans da açan üniversite öğrencisi ve bir çocuk annesi Demet Yakın olayla ilgili şunları açıkladı: Kız arkadaşımla birlikte bir mekâna eğlenmeye gittik. Eğlence çıkışında bir erkeğin bir kadına şiddet uygulamakta olduğunu gördüm ve ayırmak için yanlarına koştum. Konuşurken ne olduğunu bilemedim ve gerisi hatırlamıyorum. Görgü şahitleri bana, kadınla tartışan erkeğin bana iki yumruk attığını, yere düşerken kafamı camekana çarptığımı, bayıldığımı ve baygın olarak yatarken beni aynı kişinin tekmelediğini söylediler.

Demet Yakın

GÖZÜMÜ KAYBEDEBİLİRDİM

Ambulans doktorunun zamanında müdahale etmesi nedeniyle sağ gözünün kaybedilmekten kurtarıldığını belirten Demet, atılan yumruk sonucu beyinde oluşan hasar nedeniyle unutkanlık başladığını ve bazı şeyleri hatırlamak da zorlandığını bu yüzden psikolojik tedavi görmeye başladım dedi. Demet, kendisine yumruk atan kişi hakkındaki suç duyurusunu avukatı Andrea Kühne tarafından yapıldığını açıkladı. Kadına şiddet uygulayan kişi ceza alıncaya kadar takipçisi olacağız dedi. Yakın’ın ifadesini alan Polis de, “yumruk atan kişinin agresif ve asabisi olması nedeniyle kanında bulunan alkol miktarını olay yerinde değil hastaneden kan alarak alkol oranın belirlendiğini” söyledi.

Demet Yakın

KADINA YAPILAN HER TÜRLÜ ŞİDDETİ KINIYORUM

Nürnberg Metropol Bölgesi Türk Toplumu (tgmn) Başkanı Bülent Bayraktar da “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele gününde, üniversite öğrencisi bir çocuk annesi Demet Yakın’a yapılan saldırıyı kınıyor ve kadına yönelik yapılan şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu bildiriyoruz. İki kişinin tartışmasını önlemek için araya giren Demet Yakın’ın bir erkek tarafından dövülmesi sonucu geçirdiği beyin sarsıntısı sonucunda psikolojik tedavi görmesi üzücü durumdur. Almanya’da her 4 kadından birinin hayatında en az bir kez aile içi ya da dışı şiddete maruz kaldığını belirten Bayraktar, insan haklarının savunucusu Nürnberg kentinde kadına yönelik şiddet uygulayan Hacı .K’yi kınadığını belirtti. Demet Yakın’a ve annesi Serdar Unan’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve herkesin gösteremediği medeni cesaretinden dolayı Demet hanımı kutluyoruz. Çiçekler solmasın. Olayın takipçisiyiz. Her türlü ayırımcılığa ve şiddete karşı mücadele eden sivil toplum kuruluşuyuz. Kadına yönelik şiddet, iki tarafın da Türk olması nedeniyle gündemde maalesef gerektiği kadar yer almadı. Taraflardan birisi Alman olsaydı, Almanya kamuoyuna taşınırdı’ ’dedi.

KADINA ŞİDET UYGULAYANLARA VERİLEN CEZA CAYDIRICI VE AĞIR OLMALI

Demet’in annesi Nürnberg’in tanınmış kuaförlerinden Serda Unan’da, bir insanın kafa yapısı alkol almadan nasılsa alkol aldıktan sonra da aynıdır. Kimse alkol altına sığınıp da ben alkollüydüm, ne yaptığımı bilemedim gibi cümle kullanması dedi. Unan, kadına şiddet uygulayan kim olursa olsun gereken caydırıcı ceza verilmelidir dedi.

ha-ber.com/İlhan Baba/Nürnberg

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.