*** Kadın Piskopos’dan camiye ziyaret

*** Kadın Piskopos’dan camiye ziyaret

ABONE OL
19:09 - 22/07/2009 19:09
*** Kadın Piskopos’dan camiye ziyaret
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Kadın Piskopos’dan camiye ziyaret


İslam Şurası’nın kuruluşunun 10. yıl dönümü vesilesiyle kadın Protestan Piskopos Maria Jepsen, Hamburg kentindeki Merkez Camisini ziyaret etti

Ziyarete Jepsen’in yanı sıra Kuzey Almanya İslam Toplumu Başkanı Ramazan Uçar, din adamları ve çeşitli Müslüman kuruluşların temsilcileri katıldı.

İslam Şurası’nı yaptığı çalışmalarından dolayı tebrik eden Jepsen, ”İslam Şurası ile zaman zaman görüş ayrılıkları olsa da son zamanlarda birlikte güzel çalışmalar yapmaktayız. Bundan sonra da çalışmalarımızı birlikte sürdüreceğiz” dedi.

Hamburg’da yaşayan Müslümanların temsilinin önemli olduğunu ifade eden Jepsen, sorunların ancak karşılıklı diyalogla çözülebileceğini kaydetti.

Jepsen, Almanya’da toplum içinde Müslümanlara karşı hala ön yargıların bulunduğunu ve bunların giderilmesi gerektiğini belirterek, 32 yaşındaki Mısırlı Marwa El-Sherbi adlı kadının mahkeme salonunda öldürülmesini kınadığını söyledi.

El-Sherbi, şikayetçi olduğu bir Rus kökenli kişi tarafından mahkemede bıçaklanarak öldürülmüş, saldırgan Müslümanlara da hakaret etmişti.

Uçar da toplum içinde artan ayrımcılık ve İslam karşıtlığına dikkat çekerek, ”Müslüman bir azınlık olarak yaşadığımız toplum bizleri biraz daha dikkate almak zorundadır. Bu konuda siyaset ve din adamlarına büyük görevler düşmektedir. İslam din dersleri verilmesi gibi diğer bazı konularda var olan sorunların çözümü için işbirliğine hazırız. Bu işlerin çözümü bıkkınlık yaratacak kadar geciktirilmemeli” dedi.

Ziyaret sırasında Jepsen, Uçar’a çini bir tabak hediye etti.


(A.A) Süheyla KAPLAN 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.