DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

9693.46

0,50%
Kadın Kooperatiflerine destek

Kadın Kooperatiflerine destek

ABONE OL
09:50 - 04/08/2020 09:50
Kadın Kooperatiflerine destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Fikri Cinokur/Antalya

Kepez Belediyesi kuruluşundan üretime, pazarlamadan satışa kadar her türlü aşamada kadın kooperatiflerine destek verecek.

Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Ticaret İl Müdürlüğü ile üretici kadın kooperatifleri arasında iş birliği protokolü imzaladı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, iş birliği protokolü ile kadın kooperatiflerinin emeğin ekonomik değer kazanmasını sağlayan, emeğin ekonomiye katkıya dönüşmesini hedefleyen güç birliği oluşturduklarını belirtti. Tütüncü şunları kaydetti.

”Girişimcilere bu yolla ciddi imkanlar sunuluyor. Kooperatifler, tüm kamu kurumlarımızın ve yerel yönetimlerin en önemli sosyal sorumluluklarından birisi haline gelmiştir. Her ferdi ile çalışan, üreten, ekonomiye katkı sağlamaya gayret eden bir Türkiye idealine kavuşmayı hedefliyoruz.”

Kadın kooperatiflerini çok önemsediklerini anlatan Tütüncü, şöyle devam etti. ”Yerel yönetimi insan odaklı bir bakış açısı ile buluşturmanın gayreti içerisindeyiz. Biz kadın gücüne çok inanıyoruz. Kooperatifçilik yeni bir soluk, yeni bir bakış açısı, yeni bir derinlik kazanacak. Özellikle aile ekonomilerine katkı sağlamak isteyen kadınların yanındayız.”

Gıda marketleri açacağız

Kooperatiflerin kurulması aşamasının yanı sıra üretim aşamasında da kadınların yanında olacaklarını anlatan Hakan Tütüncü, şunları kaydetti.

”Pazarlamadan satışa kadar kadın kooperatiflerinin yanında olacağız. Kadınlarımız ürünlerini kendileri pazara sunmak istiyorlar ise Köy pazarında satış yapabilecek. Köy pazarının yanıma Sosyete Pazarı da kurduk. Üreten kadınlarımızın ürünlerini pazarlayan ‘gıda marketleri’ açacağız. Halkımıza doğal sağlıklı ürünler sunarken, üretici kadınlarımıza ekonomik bir katkıyı sağlamış olacağız.”

Belediye orman çiftliği kuracak

Kirişçiler bölgesinde 180 bin metrekare alanda Orman Çiftliği kuracaklarını belirten Tütüncü, ”Antalya’da 180 dönüm alanda yaşayan, üreten bir Orman Çiftliği yapıyoruz. Amacımız tarımı daha geniş kitlelere sevdirmek. Âtıl topraklarımızın tamamına emek verip işlemek ve ürün almak. Bu alanın 20 dönümlük kısmını Tarım Meslek Lisesi kurulması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na ayırdık. Orman Çiftliği’nde aromatik ve tıbbi bitkilerin yetiştirileceği bir bahçe de kadın kooperatifine verilecek.”

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.