Kadın Kooperatifinin turunçları reçel oluyor

Kadın Kooperatifinin turunçları reçel oluyor

ABONE OL
09:27 - 27/01/2021 09:27
Kadın Kooperatifinin turunçları reçel oluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kadın üreticilerin ortağı Korkuteli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin belediye park ve bahçelerinden topladığı Antalya’nın simgesi turunçlar reçel oluyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi park ve bahçelerinde toplanan yaklaşık bir ton turunç,  belediyenin yerelden kalkınma hedefiyle destek verdiği kadın üreticilerin ortak olduğu Korkuteli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne (KORKOOP) gönderildi.

Kooperatifçiliği ve kadınların üretimini desteklemek amacıyla Büyükşehir Belediyesinin uygulayıcısı olduğu Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) destekli KORKOOP Başkanı Dudu Karataş, kooperatif ortağı kadınları, hem üreterek gelir elde ettiğini hem de tüketiciyi sağlıklı ürünlerle buluşturduklarını söyledi. Karataş, şunları kaydetti.

‘’ Parklardaki ağaçlardan toplanan turunçlar, Büyükşehir Belediyesi sayesinde değerlendirilerek ekonomiye kazandırılıyor. Toplanan bir ton turunç Korkuteli’nde bulunan üretim tesisimizde işlenerek reçele dönüştürülüyor. Antalya’mızın bir değeri olan turunçlar hem üreticiye hem de vatandaşa kazandırılıyor. Gıda güvenliği için özellikle araçların geçmediği, egzozlardan etkilenmeyecek parkta yetişen ağaçlardaki turunçları topladık.’’

Gıda mühendisi kontrolünde turunç kabuklarından reçel, iç kısmından da turunç ekşisi üretildiğini belirten Karakaş, ileri süreçte turunç pestilini de denemek istediklerini kaydetti.

Reçellerin paketlendikten sonra Büyükşehir Belediyesi’nin Halk Et mağazalarında satılacağını anlatan Dudu Karakaş, ‘’Ağaçta çürüyen turuncu ekonomiye kazandıran ve bizlere ilk günden beri destek veren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e de reçelimizden ikram edeceğiz” dedi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.