"Kadın Dayanışma Gecesi"nde 3 bin 600 avro toplandı

"Kadın Dayanışma Gecesi"nde 3 bin 600 avro toplandı

ABONE OL
23:58 - 08/08/2019 23:58
"Kadın Dayanışma Gecesi"nde 3 bin 600 avro toplandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hamburg Eyalet Parlamentosu Milletvekili (SPD) Güngör Yılmaz ve kentin Steilshoop semtindeki Armada Düğün ve Etkinlik Salonu sahibi Dilek Gündoğan tarafından organize edilen, Ayşe Öztürk, Seher Koçoğlu ve Şenay Gemici’nin de büyük destekleriyle düzenlenen şekilde yardım amaçlı “Kadın Dayanışma Gecesi” başlıklı eğlenceye ilgi büyük oldu.

Hamburg ve çevresinden 200’dan fazla kadının katıldığı gecede elde edilen 3 bin 600 avroluk gelir, daha önce tespit edilen Türkiye’de yardıma muhtaç kadınlar ve ailelere gönderilecek.

Gündoğan: “Kız çocukları okutulsun”

Dilek Gündoğan, “Kız çocuklarının okutulmasına, aile içi şiddete yaşadıkları halde, başka imkanları bulunmadığı için şiddet uygulayanla aynı çatı altında yaşamak zorunda kalan kadınlara, annelere, çocuklara, maddi sıkıntıları nedeniyle engelli çocuğuna tekerlekli sandalye ya da sağlık malzemesi alamayan kadınlara elimizdeki imkanlar dahilinde destek olmak istiyoruz” dedi. Gündoğan, kime ne kadar yardım yapıldığı konusunda kamuoyunun şeffaf biçimde bilgilendirileceğini kaydederken, gecenin organizesine büyük emeği geçen milletvekili Güngör Yılmaz ve sponsorlara da ayrıca teşekkür etti. Armada Düğün ve Etkinlik Salonu Dilek- İrfan Gündoğan çiftine duyarlılıklarından ötürü teşekkür eden Güngör Yılmaz ise, “Böyle güzel bir sosyal faaliyetin öncülüğünü yapmalarından ötürü kendilerine tüm kadınlar adına teşekkür ediyoruz. Güzel şeyler yapılan her yerde olmamız gerektiği inancıyla bugün kadınlarla birlikte buradayız. Bu bir ilk. Mutlaka bunun arkası gelecektir” dedi.

Oy hakkınızı kullanın tavsiyesi

26 Mayıs’ta Hamburg’da yapılacak yerel seçimlerde oy hakkı sahibi olan herkese mutlaka oylarını kullanma tavsiyesinde bulunan Güngör Yılmaz, geceye davet ettiği farklı partilerden kadın adaylar İlknur Birgül, Meryem Çelikkol, Pembe Kaplan ve Songül Eroğlu’nu sahneye davet ederek kendilerini tanıtmalarına vesile oldu.

Konuklar, geceye ücretsiz destek sunan sanatçı Tülay Siyeer ve DJ Gülo’nün müziği eşliğinde geç vakitlere kadar eğlendiler.

ha-ber.com/Hamburg

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.