Kadıköy’de Kadınların Eyleminde 70 Gözaltı

Kadıköy’de Kadınların Eyleminde 70 Gözaltı

ABONE OL
19:13 - 27/11/2022 19:13
Kadıköy’de Kadınların Eyleminde 70 Gözaltı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Kadın örgütlerinin Kadıköy İskele Meydanı’nda yapmak istedikleri eylem polis tarafından engellendi. Meydanı ve Kadıköy Rıhtım’ı abluka altına polis 70 göstericiyi gözaltına aldı.

Kadınların, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde, Taksim Tünel’de yapmak istedikleri eylem de İstanbul Valiliği’nce yasaklamıştı.

Bunun ardından haftanın son gününde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun Kadıköy’de yapmak istediği eylem de Kadıköy Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.

Yasak üzerine Kadıköy Rıhtım’a bağlanan bütün yollar ve İskele Meydanı’nda polis ekipleri yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Meydana ulaşmaya çalışan kadınların geçişine izin vermeyen polis, kadınları abluka altına alarak müdahalede bulundu.

Kadın örgütleri avukatlarının VOA Türkçe’ye verdiği bilgiye göre yaklaşık 70 gösterici eylemde gözaltına alındı.

VOA tarafından geçilen Kadıköy’de Kadınların Eyleminde 70 Gözaltı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kadıköy’de Kadınların Eyleminde 70 Gözaltı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kadıköy’de Kadınların Eyleminde 70 Gözaltı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.