Kabil’de Bayram Namazında Roketli Saldırı

Kabil’de Bayram Namazında Roketli Saldırı

ABONE OL
10:49 - 21/07/2021 10:49
Kabil’de Bayram Namazında Roketli Saldırı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Afganistan’ın başkenti Kabil’de bayram namazı sırasında başkanlık sarayının yakınlarına roket düştü. Saldırının arkasında kimler olduğu bilinmiyor.

İçişleri Bakanı Mirwais Stanekzai, başkanlık sarayının dışına üç roketin düştüğünü doğruladı, olayda yaralanan olmadığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Eşref Gani’nin de katıldığı bayram namazı sırasında patlamalar duyuldu, ancak cemaat namaza devam etti. Gani daha sonra televizyonlardan yayınlanan bir açıklama yaptı.

Son dönemde Afganistan’da ABD ve NATO birlilklerinin çekilmesi sonrasında, Afgan güçleriyle Taleban militanları arasındaki çatışmalar arttı. Çatışmalarda Taleban bazı önemli sınır geçiş noktalarını ve büyük bölgeleri ele geçirdi.

Daha önceki yıllarda Taleban bayram sırasında resmi olarak ateşkes ilan ediyordu. Bayramdan bir gün önce Afganistan’daki 15 diplomatik misyon ve NATO temsilciliği Taleban’dan saldırılarını durdurmasını istemişti. Bu çağrıdan hemen önce ise Doha’da devam eden barış görüşmelerinde Taleban ile Afgan hükümeti arasında ateşkes konusunda uzlaşmaya varılamamıştı.

VOA tarafından geçilen Kabil’de Bayram Namazında Roketli Saldırı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kabil’de Bayram Namazında Roketli Saldırı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kabil’de Bayram Namazında Roketli Saldırı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.