İzmirli Atakan Özuysal Amateur Russian Open Turnuvası´n da gururumuz oldu

İzmirli Atakan Özuysal Amateur Russian Open Turnuvası´n da gururumuz oldu

ABONE OL
12:36 - 17/05/2023 12:36
İzmirli Atakan Özuysal Amateur Russian Open Turnuvası´n da gururumuz oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Rusya’nın en büyük uluslararası ‘Amatör Rus Ligi Tenis Organizasyonu’ olan ve her yıl Mayıs ayında Antalya’da düzenlenen ‘Amateur Russian Open Turnuvası’nın Türkiye’den iki katılımcı sporcusundan biri olan Atakan Özuysal, ‘Tek Erkekler Kategorisi’nde ikinci oldu.

Sırbistan, Kazakistan, Özbekistan ve Türkiye’den toplam 220 sporcu katıldı.

Dünyaca ünlü eski şampiyon tenisçiler de yarışmacılar arasındaydı

Çiftler kategorisinde eskiden dünya sıralamasında ilk 200’de olan birçok isim de yer aldı.

Çeşitli turnuvalarda şampiyon olan Ksenia Kirillova, Filipp Mukhometov ve Alexandra Pospelova’nın yanı sıra Kadınlar kategorisinde teklerde dünya sıralamasında 71 numaraya, çiftlerde de 89 numaraya kadar yükselmiş 4 Grand Slam’de mücadele etmiş Avustralya açık Junior yarı finalisti eski dünya şampiyonlarından Anastasia Komardina ile teklerde dünya sıralamasında 49 numarası, çiftlerde ise dünya 21 numarası, 2012 çiftler Fransa açık yarı finalisti eski şampiyonlardan Daniele Bracciali bu yarışmada çiftler kategorisinde raket salladılar.

Türkiye’den iki tenisçi yer aldı

Antalya Kızılağaç Bölgesi’ndeki Ali Bey Clup Manavgat tesislerinde Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF / International Tennis Federation) tarafından kalitesi tescillenmiş kortlarda 10 gün boyunca birçok veteran sporcu da rakipleriyle kıyasıya ama centilmence yarışarak ter döktü. Ülkemizden çiftler kategorisinde gençlerde eski milli sporcu Fatih Sarı, tekler kategorisinde de Atakan Özuysal rakipleriyle yarıştı. Çocuk, genç, veteranlar, Tek Erkekler, Tek Kadınlar, Çift Kadınlar, Çift Erkekler, Karışık Çiftler, Profesyonel-Amatör çiftler, Aile turnuvası, Erkekler şehir takımı turnuvası ve Kadınlar şehir takımı turnuvası olarak 12 kategorinin yer aldığı turnuvada sporcular, farklı yaş gruplarında da mücadele etti. Turnuvada ilk kez bu yıl başlayan açık çiftler müsabakası yer aldı ve en büyüğü 42 kişilik tek erkekler turnuvası olmak üzere tüm amatör kategorilerde 4 turnuva daha düzenlendi. Hemen hemen her yaştan sporcunun mücadele ettiği turnuvada dereceye giren sporculara turnuva sonunda ödülleri takdim edildi. 16 yıldır Antalya’da Rusya’daki ana turnuvadan önce gerçekleştirilen Amateur Russian Open Turnuvası’nda çeşitli ülkelerden gelen sporcular hem yarıştı hem de Antalya’nın tarihi ve turistik yerlerini gezerek, keyifli bir tatil de yaptılar.

Özuysal: Hedefim bir sonraki turnuvada birincilik

Tenis kariyerine 10 yaşında başlayıp 18 yaşına kadar ülkemizde profesyonel olarak oynayan, son olarak da üniversite takım kaptanlığı yapan ancak iş hayatındaki yoğun temposundan dolayı aktif tenis hayatına ara vermek zorunda kalan Atakan Özuysal (25), bir süre ara verdiği tenise bu yarışmayla birlikte tekrar başladığını, aldığı ikincilik derecesinden de mutlu olduğunu söyleyerek yarışmayla ilgili duygularını şöyle paylaştı:

“Çok güzel bir turnuva atmosferi geçirdik birçok ülkeden insan bulunması bizi daha da çok heyecanlandırdı. Dostluğun önde olduğu bir turnuvaydı. Dünyaca ünlü isimlerle oynamak benim için çok büyük bir mutluluktu. İlk kez katıldığım bu turnuvada ikinci oldum ancak umuyorum ki bir dahaki sefere birinci sırada olacağım.”

Şampiyonlar yine şaşırtmadı

Russian Open 2023 (Rusya Açık Hava Tenis Turnuvası)’nda Grand Slam, Tek Erkekler kategorisinde yarışan ve ikinci olan Atakan Özuysal’ın grubunda Vyacheslav Gurov birinci oldu. Turnuvanın diğer birincileri ise; Veteranlar kategorisinde Maksim Medvedev, Grand Slam Tek Erkekler 45+kategorisinde Viktor Marmuzov,     Veteranlar 45+ kategorisinde Marat Shafigullin, Grand SlamTek Kadınlar kategorisinde Ekaterina Bukshtan, Veteranlar kategorisinde Maria Azarova.Çift ​​Erkekler kategorisinde Alexei Molchanov Vyacheslav Gurov,Karışık çiftler kategorisinde Tatyana Rashevsky Vladislav Rashevsky Erkekler Pro-Am Çiftler kategorisinde Kseny Kirillova Alexey Chirko.

Yarışmanın ödül töreni sonrası organizasyon ekibi, hakemler ve sporcular hep beraber canlı müzik eşliğinde eğlendi.

Fulya OMAÇ / Antalya

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.