İzmir’de Omurilik Felcine Farkındalık Koşusu Yapıldı!

İzmir’de Omurilik Felcine Farkındalık Koşusu Yapıldı!

ABONE OL
22:05 - 10/05/2022 22:05
İzmir’de Omurilik Felcine Farkındalık Koşusu Yapıldı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Semra Çetinkaya ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde düzenlenen koşu, bu sene de İzmir’de organize edildi.

Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara fon sağlamak ve bu konuda farkındalık oluşturmak için tüm dünyada aynı anda koşulan Wings for Life World Run 2022 koşusuna, İzmir 5. kere hane sahipliği yaptı.

KOŞAMAYANLAR İÇİN KOŞTULAR!

 Koşamayanlar için koş’ sloganıyla 2 kıtada, 8 ülkede benzer zamanlı düzenlenen koşuya İzmir’de 10 bine yakın yarışmacı katıldı.

Kültürpark Lozan Kapısı’ndan saat 14.00’te start verildi. Startın ardından koşucular Alsancak, Altınyol, Karşıyaka, Mavişehir parkuru üzerinden Menemen’e kadar sürecek etapta dereceye girmek için gayret harcadı.

 KOŞU RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU!

 İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı. Başkan Soyer, farkındalık oluşturmak amacıyla koşuya tekerlekli sandalye ile katıldı.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle son 2 yıldır düzenlenemeyen koşu, renkli görüntülere sahne oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen yarış, Türkiye’de 7, İzmir’de ise 5’inci defa gerçekleştirildi.

Wings For Life World Run’ın İzmir güzergahında yollar bugün kademeli olarak trafiğe kapatıldı. Şehir trafiğinin sorunsuz açılması için yarışı kaybedenler servis noktalarından Kültürpark’taki faaliyet alanına geri götürüldü. Tüm parkur boyunca belirlenmiş noktalarda acil müdahale ekipleri ve ambulanslar yer alırken, yarış sonunda ise faaliyet alanında kutlama yapıldı.

“WİNGS  FOR LİFE İLE UMUTLARIMIZI  BÜYÜTECEĞİZ”

 Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Semra Çetinkaya  koşu ile ilgili Türkiye’de ve dünyada 3 milyondan fazla kişi omurilik felcine bağlı olarak tekerlekli sandalye ile hayatına devam ediyor. Bu yüzden omurilik felci tedavisine yönelik yapılan her çalışma bu kişilerin hayata tutunması için büyük önem taşıyor. Henüz tedavisi bulunmayan bu hastalık için Wings For Life Vakfı’nın üstlendiği misyona biz de TOFD olarak destek vermekten mutluluk ve gurur duyuyoruz. Umuyoruz ki Wings For Life World Run’la omurilik felci tedavisi için umutlarımızı büyüteceğiz diye konuştu.

“İZMİR’İN TERCİH EDİLMESİ TESADÜF DEĞİLDİR”

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’de konuyla ilgili olarak, bir kez daha dünyanın en büyük iyilik koşusuna ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyleyip, İzmir Büyükşehir Belediyesi, spor alışkanlığımızı çoğaltmak ve İzmir’i dünyayla buluşturmak amacıyla uluslararası spor organizasyonlarına büyük önem atfediyor. Yaşadığımız pandemi sürecine rağmen çok sayıda spor etkinliği gerçekleştirdik ve uluslararası turnuvalara ev sahipliği yaptık. Biliyorsunuz, 9 Eylül Yarı Maratonu ve 19 Mayıs Koşularını, Maraton İzmir ile taçlandırdık. Wings for Life World Run yarışı için İzmir’in tercih edilmesi de bir tesadüf değil. Şehrimizin bu yarışmaya ev sahipliği yapmaya devam etmesi, spora verdiğimiz artan değerin bir sonucu. Böylesi kıymetli bir amaca hizmet eden bu uluslararası organizasyon, dünyada ve Türkiye’de yedinci kez düzenlenirken, İzmir bu koşuya beşinci kez ev sahipliği yapıyor ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.