‘İzmir-Avrupa Dayanışma Ağı’ büyüyor

‘İzmir-Avrupa Dayanışma Ağı’ büyüyor

ABONE OL
19:44 - 02/05/2020 19:44
‘İzmir-Avrupa Dayanışma Ağı’ büyüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in koronavirüsle mücadele kapsamında www.halkinbakali.com üzerinden dayanışma kampanyasına destek çağrısı uluslararası karşılık buldu.

Tüm Türkiye’de ilgi gören ve İzmirlilerin yoğun destek verdiği bu kampanyayı, yurtdışına taşımak ve “uluslararası bir dayanışma modeli” oluşturmak için #İyilikSınırTanımaz ve #DayanışmaYaşatır sloganlarıyla sosyal medya üzerinden örgütlenen kendilerini İzmir Dayanışma Elçileri olarak tanımlayan sivil inisiyatif bileşenleri İzmir-Avrupa Dayanışma Ağı’nın ilk Online toplantısını düzenledi. Avrupa’nın farklı kentlerinde yaşayan 200’yakın iş insanları, STK temsilcileri, akademisyenler, faklı kentlerden gurbetçiler ile İzmir’den temsilciler katıldı.

İzmir Dayanışma Elçileri ve İzmir-Avrupa Dayanışma Ağı’nın öneminin zor zamanlar geçtiğinde daha iyi anlaşılacağının altı çizildi. Katılımcılar bu zor günler geçtiğinde bu dayanışmanın akıllarda kalacağının ve başka illere örnek alınacağını belirti. Bu ağın sadece bir yardım çalışması için bir araya gelmediği bundan sonra ki süreçte İzmir Dayanışma Elçileri aracılığıyla Avrupa-İzmir arasında ekonomik, sosyal, kültürel bir köprü kurulması için atılmış önemli bir adım olması gerektiği konusunda ortaklaşıldı.

(Kaynak: www.izgazete.net)

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.