İYİ UÇUŞLAR BEYLER

ABONE OL
00:54 - 19/05/2022 00:54
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Bir gün İstanbul Yeşilköy havaalanından Ankara’ya uçacak yolculardan, bir milletvekili ve bir üniversite öğrencisi bir araya gelir yan yana otururlar, milletvekili bir havayla genç öğrenciye kendisini tanıtır…yolumuz uzun canınız sıkılırsa bana sormak ve öğrenmek istediğiniz bir şey olursa çekinmeden bana sorabilirsiniz der. Öğrenci kafasını kaldırır. Mesela ne konuşacağız der? Politikacı: İnsan hakları, Çevre sorunları, Politik sorunlar vs… der. Öğrenci aslında bir sorum var der.

Bir inek, bir keçi, bir eşek bunların hepsi ot ile beslenir, milletvekili evet doğru der.

Öğrenci devam eder fakat bunlar dışkılarken.

Eşek dışkılayınca dışkısı kestaneye benzer…

İnek dışkılayınca dışkısı, cıvık reçelle benzer, Keçi dışkısı ise tane tane zeytin tanesine benzer deyince.

Milletvekili ilginç bilmiyordum deyince öğrenci lafı yapıştırır.

Daha bir boku bilmiyorsun benimle çevre sorunu, İnsan hakları vs. konuşmak istiyorsun, ben seninle ne konuşacağım sen git sana oy veren seçmenlerinle bunları konuş der.

Bu yaşanmış olay bizlere tamda Dünyadaki politikacıların ve onlara oy veren seçmenlerini anlatıyor.

Birer örnek vermek istiyorum.

Türkiye de elektrik idaresine ödenen para elektrik bedeli, kayıp kaçak bedeli, dağıtım bedeli, iletim bedeli, perakende satış bedeli, sayaç okuma bedeli, enerji fonu, TRT payı, belediye tüketim vergisi, KDV.

Bu soygundur bu modern üçkağıtçılıktır, Sülün Osman sizin elinize su bile dökemez…

Gelelim Almanya’ya.

Son iki senedir Pandemiden dolayı büyük firmalar “batmasın diye “milyarlarca Euro’yu onlara akıttılar, halka verdikleri ne??

Bedava test, bir veya iki sefere mahsus çocuk yardımı, gerisi yok.

İki sene önce benzin fiyatları tam %100 zamlanmış, üç aylığına otuz cent indireceklermiş, hele birde Ayçiçek yağı ve tuvalet kâğıdı var ki sormayın gitsin, utanmaz esnaf savaşı da bahane ederek 1,09 Euro’ya almadığımız Ayçiçek yağını, büyük firmalar 2-3-4 Euro’ ya Türk firmaları da tezgâh altından 4,99 cente satıyorlar. İnsanda utanma olur.

Gelelim Politikacılara, maaşlı çalışanların ücreti hala 2019 değerindeyken, banyo yapmayın, elektrik yapmayın, elektrik yapın diyorlar. Bunu diyen adamlar yaklaşık 10 bin Euro aylık alanlar.

Ölmez sağ kalırsak eylül ayında 300 Euro çalışanlara para yardımı yapacaklarmış, aslında sizlere söyleyecek çok lafım varda ……bura yeri değil.

Bu Yarış atı işine benziyor. At yarışı kazanır, atın sahibi bir milyon alır.

Atın binicisi yüz bin alır kadar zahmet edip birinci gelen ata biraz arpa birazda yulaf verir işi sulh ederler, halimiz böyle onun için seçtiğiniz adamlar halinizi bilen kendi kesesini değil de gerçekten halkını düşünen olmalı.

Ali Sönmez

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.