İYİ PARTİ NE YAPMAK İSTİYOR?

ABONE OL
16:47 - 04/02/2023 16:47
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İYİ PARTİ NE YAPMAK İSTİYOR?

Seçimler İster 14 Mayıs’ta yapılsın, ister Haziran’da yapılsın bu seçim,19 Mayıs 1919 yılından başlayıp 9 Eylül 1922’de biten Ulusal Kurtuluş savaşının silahsız rövanşı olacaktır.

AKP Genel Başkanı Erdoğan, siyasete soyunduğu tarihten beri ‘’Kurtuluş Savaşını keşke Yunan kazansaydı!’’ Diyen bir grubun içinden çıkan bir kişidir.

16 Şubat 1969 da Altıncı Filo’yu protesto eden gençlere karşı Erdoğan’ın önderleri Mehmet Şevki Eygi, İlhan Darendelioğlu, Abdullah Gül, İsmail Kahraman, Ali Coşkun, Abdurrahman Dilipak, Fesli Kadir Mısıroğlu Altıncı Filoyu Kıble yaparak; BİAT NAMAZI kılmışlardı.

Bunlar 1950 sonrası ABD’nin uygulamaya koyduğu Yeşil Kuşak projesinin uygulayıcılarıdır

2.Dünya Savaşında bugünkü MHP’nin öncüleri HİTLER saflarında savaşa girmemizi isterken, sonradan DP’yi kuracak kesim ABD saflarında savaşa girmemizi istiyorlardı.

İsmet Paşa, 1.Dünya Savaşını yaşamış, Kurtuluş Savaşında Atatürk’ün yanında 2. Komutan olmuş,

  1. ve 2.İnönü Savaşlarında ‘’Ulusun makûs talihini yenen!’’ Batı Cephesi Komutanıydı.
  2. Dünya Savaşı, emperyalizmin bir Pazar Savaşı idi.

İsmet İnönü, bu savaşa girmeyerek Türkiye’nin emperyalizmin çıkar çatışmasında hem ülkesini hem askerini bu uğurda kurban etmeyerek, iyi bir asker olduğu kadar, bir yurtsever devlet adamı olduğunu dünyaya kabul ettirmişti.

Bunun içindir ki emperyalizm ve onların yerli işbirlikçileri ta kurtuluş savaşından ve Lozan dik duruşundan beri hem Atatürk’ü hem de İsmet İnönü’yü hedef tahtasına koymuştu. (* 1)

Ama gerek Mustafa Kemal Atatürk gerekse İsmet İnönü halkın, vatan sevenlerin ve devrimci öncülerinin tam güvenine sahiptiler.

Mustafa Kemal Atatürk: ‘’Şafaklara kadar uyumam, şafak vakti uyurum, bilirim ki İsmet uyanmıştır!’’ Sözünü boşa söylememişti!

Çok kişinin unuttuğu ya da bilmediği bir gerçek vardı:

ABD ve Hitler cephesi Türkiye’nin iki taraftan birinden taraf olduğunda savaş alanının; Türkiye-İran Bölgesi yapılarak Avrupa’nın yakılıp yıkılmasını önlemek istemişlerdi.

O dönemde gıda karneleri, Türkiye’de gıda depolaması yapacak fırsatçıları önünü kesmek içindi.

Recep Tayyip Erdoğan o ekmek karnesi çıkışını yaparken bile (sıradan bir vatandaşın dünyanın en iyi korunan birine yaklaşıp ta belge vereceğine kim inanır? )  Ülkem adına utandım!)

1950’de emperyalizmin ve yerli işbirlikçi Fesli Kadir ile Toprak Reformuna karşı sömürücü toprak ağlarının desteği ile DP’nin iktidara gelmesiyle, iyi niyetli ve DP’nin amacını bilenlerin İnönü’ye:

‘’İktidarı verme’’ baskılarına karşı, İsmet İnönü hiç düşünmeden ‘’Hayır! Bu seçim yenilgisi benim Demokrasi Zaferimdir!’’ Dediği yıl 1950 idi.

Şimdi 21. Yüzyılda 2023 te ‘’Seçim yapılacak mı? ‘’ Erdoğan seçimi kaybederse koltuğu verir mi?’’ tartışmaları bile insana ‘’Nereden nereye!’’ Dedirtiyor.

Ülke de ve Dünyada ‘’Tarzan zor durumda!’’ gerçeği ile Millet İttifakının iktidarı gerçeği ortaya çıkmışken İYİ Parti ‘’Erdoğan’a göz mü kırpıyor!’’ Dedirtecek açıklamalarla bulunmaya başladı.

İYİ Parti, MHP’yi ele geçirecekken Erdoğan’ın devreye girmesiyle, Ankara nire Gemerek nire? Dedirtecek bir yandaş hâkim(!) kararıyla İYİ Parti’nin yolu kesilmişti.

Tam bu süreçte CHP devreye girerek birçok partilinin karşı çıkmasına rağmen Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşünden sonra ikinci bir tarihi kararla 15 CHP Milletvekilini İYİ Partiye vererek AKP-MHP oyununu bozdu.

Fakat Millet İttifakının altılı masa ile iktidara gelme gerçeği belirince, Akşener; ‘’Başbakan’’ adaylığını ilan ederken kime sordun? Denmemişti.

Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı gündeme geldiğinde Halk TV’de program yapan Levent Gültekin, Kılıçdaroğlu hakkında, inancını dahi ortaya sürerek açıklamaları sıralarken en önemli destekçisi Sedat Peker’in maskesini düşürdüğü Hadi Özışık olması ile Gültekin-Akşener dayanışması açığa çıktı.

Daha önce Yiğit Karakuş, Koray Aydın, Yavuz Alioğlu’nun Bahçeli yakınlığı bilinen kişilerden sonra

Ümit Özlale de Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıktı. 

Bu çıkışlardan sonra halk; Meral Akşener’in aslında MHP çizgisinden çıkmadığı, Bahçeli’nin yerine geçmek için Kılıçdaroğlu yerine İmamoğlu kartı oynaması Millet İttifakına zarar vermeye başladı.

Millet İttifakının iktidara geleceği; Yargıda, Bürokraside, hatta AKP içinde kabul görmeye başladığı dönemde, İYİ Partinin bu yıkıcı hamleleri tepki görünce ‘’yanlış anlaşıldık’’ demeleri İnandırıcı olmadı.

Seçmen bu oyuna anlam veremedi.

Artık İyi Parti kararını vermeli.

Cezaevinde kalmayı dik duruşa tercih eden bir Demirtaş kadar

Cesaret ve gerçeği görme kararını ivedilikle vermelidir!

Bu karar Vatanın söz konusu olup olmaması kararıdır!

Bu tavır ise en çok Erdoğan’ı sevindirir!

Yıldız AKALIN

(* 1) Atatürk’e doğrudan karşı çıkamayanlar, İsmet İnönü’ye hakaret ederken aslında Atatürk’e kinlerini kusuyorlardı.

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
    Tüm Yorumlar (1)
    • Şetef Şencanbaz

      İyi parti merkez sağ benim demek istiyor, ana bu kadrolarla mümkün değil, teşkilatları tamamına yakını MHP yanlısı don İzmit kongresi Koray Aydın ve Musavvat Dervişoğlınu saf.dışı bırakıp sağ seçmene sevimli görünmek, teşkilatları 6 masadan çıkmak istiyor, samimi değiller, bu görüşte istar ederlerse kaybeden İYİ. PARTİ olacaktır

      Yanıtla
      +0
      -0