İtalya’ya Ulaşmaya Çalışan Göçmenler Hipotermi Nedeniyle Öldü

İtalya’ya Ulaşmaya Çalışan Göçmenler Hipotermi Nedeniyle Öldü

ABONE OL
11:18 - 25/01/2022 11:18
İtalya’ya Ulaşmaya Çalışan Göçmenler Hipotermi Nedeniyle Öldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İtalya’nın Lampedusa Adası’na ulaşmaya çalışan bir teknede yer alan en az 7 göçmenin hipotermi geçirerek hayatını kaybettikleri belirtildi.

İtalyan ANSA haber ajansının haberine göre İtalya Sahil Güvenlik Ekipleri, kıyıdan 50 kilometre kadar açıkta bir ufak tekne tespit ettiler. Teknenin yanına giden görevliler içeride bulunan düzensiz göçmenlerden 3’ünün hayatını kaybettiğini gördü. Tekneden alınan 4 göçmenin de yine hipotermi nedeniyle kıyıya ulaşana kadar olan sürede hayatlarını kaybettkleri belirtildi.

Lampedusa Belediye Başkanı Salvatore Martello da söz konusu teknede çoğunluğu Bangladei ve Mısır vatandaşı olduğu tespit edilen 280 düzensiz göçmen tespit edildiğini söyledi.

Resmi verilere göre yılbaşından bu yana İtalya’ya denizdeen bin 751 göçmen giriş yaptı. İtalya, özellikle ortadoğudan gelen göçmenlerin deniz yoluyla Avrupa’ya ulaşmak için kullandıkları ana noktalardan biri durumunda. Her yıl binlerce göçmen de İtalya’ya ulaşmaya çalışırken denizde hayatını kaybediyor.

VOA tarafından geçilen İtalya’ya Ulaşmaya Çalışan Göçmenler Hipotermi Nedeniyle Öldü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İtalya’ya Ulaşmaya Çalışan Göçmenler Hipotermi Nedeniyle Öldü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İtalya’ya Ulaşmaya Çalışan Göçmenler Hipotermi Nedeniyle Öldü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.