İtalya´daki otellerin müşteri kaybı yüzde seksene kadar yükseldi

İtalya´daki otellerin müşteri kaybı yüzde seksene kadar yükseldi

ABONE OL
14:14 - 10/07/2020 14:14
İtalya´daki otellerin müşteri kaybı yüzde seksene kadar yükseldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Turizm ile ilgili kısıtlamaların kaldırılmasına rağmen İtalya´daki otellerin doluluk oranı düşmeye devam ediyor.

APA haber ajansı tarafından yayınlanan habere göre İtalya´da korona kriziyle birlikte getirilen kısıtlamalar ortadan kalktığı halde otellerdeki misafir sayısı Haziran ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 80´den fazla düşüş gösterdi.

Yurtdışından gelen misafir sayısında bu düşüş yüzde 93.2´yi buldu, yerli misafir sayısında bu kayıp biraz daha az olmak üzere yüzde 67.2´yi buldu.

Yurtdışı otel misafiri konusundaki düşüş, özellikle ABD, Rusya, Çin ve Brezilya gibi İtalya için son derece önemli olan ülkelerden turistlerin gelmemesine bağlanmakta.

„Salgın başladığından bu yana beş ay geçtiği halde bizde ‘normale dönüş’ konusunda hiç bir ilerleme yok“ diye kaygısını dile getiren Federalberghi adlı otelciler birliği başkanı Bernabo Bocca, seyahat eden iş adamlarının da sayısının düştüğünü ekledi ve kongre turizminin kısıtlamaların kaldırılmasına rağmen henüz yeniden başlamadığını ileri sürdü.

İtalyan otelcilerin birliği olan Federalberghi, bu gelişmelerin turizmdeki istihdamı çok sert bir şekilde etkileyabileceğinden kaygılanıyor. İtalya´da sadece Haziran ayında krizden dolayı toplam 110,000 mevsimlik iş imkanı kayboldu. Bu sayının Temmuz ve Ağustos aylarında 140,000´e kadar yükselmesi tahmin edilmekte.

Yaz sezonu ile ilgili hiç bir tahmin iç açıcı değil: İtalya´daki otellerin yüzude 83.4´ü, cirolarının 2019 yılına göre yüzde elli düşeceğini tahmin ediyor. 2020 yılındaki toplam geceleme kaybının yüzde 68.7´ye kadar çıkacağını tahmin eden Federalberghi, sektörün finansal kaybının 16.3 milyar Euro´yu bulacağını bekliyor.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.