***  İşveren Birlikleri Ağı Kuruldu

*** İşveren Birlikleri Ağı Kuruldu

ABONE OL
09:01 - 29/01/2008 09:01
***  İşveren Birlikleri Ağı Kuruldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İŞVEREN BİRLİKLERİ AĞI KURULDU 

Almanya`da aktif Türk işveren örgütleri biraraya gelerek bir ağ oluşturma kararı aldı. Sinerji ve güçlerini birleştirerek yeni girişimcilere ve üyelerine daha fazla hizmet ve destek konusunda anlaşan işverenler yeni girişim için kolları sıvadılar. İşverenler, ilk etapta Avrupa`da daha sonra diğer dünya ülkelerindeki işveren örgütlerinin aralarında sıkı bir güç birliği, dayanışma ve iletişim bağı sağlamayı hedefleyen „Türk İşveren Dernekleri Birliği – ATEU" girişiimini Almanya`da hayata geçirdiler. ATEU (Allianz Türkisch – Europäischer Unternehmerverbände) kuruluş çalısmalarını tamamlayan ATEU, "Avrupalı Türk İşadamları Birliği" BTEU Başkanları Ahmet Güler ve Profesör Recep Keskin tarafından 1 Şubat tarihinde resmen kamuoyuna açıklanacak.

ATEU Neleri amaçlıyor?

BTEU Başkanları Ahmet Güler ve Prof. Recep Keskin imzalı ağ konseptinde ATEU’nun amaçları ile ilgili şu sözlere yer verildi.

  • "Ulaşmak istediğimiz nokta, "Ne yapılması gerekmektedir?" sorusuna kendi mantığımız içinde en akılcı cevabı verebilmektir. Önerilerimiz tümüyle veya ayrı ayrı eleştirilere açıktır. Amaç, bir modelin tartışmaya açılmasıdır. "Güçbirliği Dernekleri" şeklindeki bir yapılanmanın yurtdışında uygulamaya konulması, bu güç birliğini yönlendirici"bizzat birinci elden yapacak" bir şirketin kurulması, yurtdışındaki işadamlarımız için önemli yeni imkanlar sağlayacaktır. Yurtdışı İşadamları Dernekleri Güçbirliği Şirketi"nin hissedar kompozisyonunun da, Türkiye’den İhracatçı Birlikleri, Türkiye Odalar Birliği, Siad (Tüsiad) Derneği gibi üretimi, ihracatı, genel ifadesiyle ticareti düşünen ve yönlendiren kurumlarla, yurtdışındaki münferit işadamlarımız ve kurdukları derneklerin katıılımıyla oluşturulması imkan dahilinde görülmektedir. Böyle bir oluşuma, aktif sektörel dış ticaret şirketlerinin de katılımı düşünülebilir."  ha-ber.com-berlin."

"

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.