İsveç Dışişleri Bakanı’ndan PKK Suçlamalarına Yanıt

İsveç Dışişleri Bakanı’ndan PKK Suçlamalarına Yanıt

ABONE OL
14:52 - 21/05/2022 14:52
İsveç Dışişleri Bakanı’ndan PKK Suçlamalarına Yanıt
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Türkiye’nin PKK’ya destek verdiği gerekçesiyle NATO üyeliğine karşı çıktığı İsveç’in Dışişleri Bakanı Ann Linde, suçlamayı “dezenfomasyon” olarak niteledi.

Linde Twitter’da yaptığı açıklamada, “İsveç ve PKK hakkında geniş çapta yayılan dezenformasyon nedeniyle, PKK’yı terör örgütü listesine Türkiye’den sonra ilk ekleyenin 1984’te Olof Palme hükümetinin olduğunu hatırlatmak isteriz. Aynı adımı AB 2002’de attı. Bu tutum değişmedi” dedi.

İsveç’te uzun yıllar Sosyal Demokratlar’ın liderliğini yapan ve iki dönem başbakan seçilen Olof Palme, İskandinavya’nın güçlü sosyal devlet yapısının baş mimarlarındandı.

Palme, 1986 yılında Stockholm’de eşi ve oğluyla birlikte gittiği bir sinema salonundan çıktığı sırada vurularak öldürülmüştü.

Olayın arkasında Kürt militanların bulunabileceği teorisi yıllarca konuşuldu. Cinayetten kısa süre önce PKK Palme hükümeti tarafından terör örgütü olarak ilan edilmişti. Ancak dava, Palme’yi öldürdüğü saptanan kişinin 2002 yılında hayatını kaybetmiş olması nedeniyle 2020’de kapatılmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç ve Finlandiya’nın PKK’yla bağlantılı kişileri ve Fethullah Gülen destekçilerini barındırmasından duyulan rahatsızlığı bugün Cuma namazı çıkışında da dile getirmişti.

Erdoğan, “Bir güvenlik örgütü olan NATO’ya böyle bir terör örgütünün alınmasına da biz ‘evet’ diyemeyiz. Bunu İsveç için de aynen düşünüyorum. Aynı şekilde Finlandiya için düşünüyorum” demişti.

VOA tarafından geçilen İsveç Dışişleri Bakanı’ndan PKK Suçlamalarına Yanıt haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İsveç Dışişleri Bakanı’ndan PKK Suçlamalarına Yanıt haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İsveç Dışişleri Bakanı’ndan PKK Suçlamalarına Yanıt haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.