*** İstihdam ve Ekonomi Merkezi açıldı

*** İstihdam ve Ekonomi Merkezi açıldı

ABONE OL
17:24 - 04/06/2009 17:24
*** İstihdam ve Ekonomi Merkezi açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

İstihdam ve Ekonomi Merkezi açıldı

Türkiye Araştırmalar Merkezi (TAM) Vakfı’nın yönetimini üstlendiği İstihdam ve Ekonomi Merkezi (AWZ) Dortmund kentinde açıldı


AB sosyal fonları ve Almanya Ulaştırma, İmar ve İskan Bakanlığı tarafından desteklenen ”Sosyal Kent: Çevrede Eğitim, Ekonomi ve İstihdam” (BIWAQ) adlı proje kapsamında Dortmund’un Nordstadt semtinde kurulan AWZ, çalışmalarına başladı.


Çeşitli ülkelerden çok sayıda davetlinin katılımıyla düzenlenen açılış törenine AWZ Proje Yöneticisi Yunus Ulusoy, Dortmund İş Ajansı Genel Müdürü Frank Neukirchen-Füsers ve Dortmund Ekonomik Teşvik Dairesi yöneticisi Joachim Beyer konuşmacı olarak katıldılar.


TAM Vakfı Ekonomik Araştırmalar ve Uygulamalı Projeler Bölüm Başkanı da olan Ulusoy, Almanya’da göçmen girişimcilerin daha genç ve dinamik bir yapı sergilediklerini belirterek, ”Etnik işletmeleri güçlendirme, uzun süreli işsiz göçmenlere iş olanakları yaratma ve gençler için meslek eğitimi yerleri kazanma hedefini güden AWZ ile, farklı yetenekleri ve yeterlilikleri bir araya getirdik. AWZ’nin göçmenlere ve bölgeye büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz” diye konuştu.


Bölgelerindeki pek çok şeyin eksiklik ve dezavantaj olarak görülebileceğini, ancak doğru gözlemlendiklerinde bunların fırsat ve potansiyeller içerdiğini ifade eden Neukirchen-Füsers de, AWZ gibi projelerin, bugüne kadar ulaşmakta güçlük çekilen alanlardaki potansiyelleri değerlendirmede kendilerine güç kazandıracağını söyledi.


Bayer, 10 yıl önce etnik ekonomi alanını araştırırken TAM Vakfı’ndan büyük destek aldıklarını belirterek, AWZ projesinde yeniden birlikte çalışmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.


Konuşmaların ardından kokteyl verildi.

(A.A) Cevdet ALBAY

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.