İşte Berlin Mevlâna Camii baskını gerçekleri

İşte Berlin Mevlâna Camii baskını gerçekleri

ABONE OL
00:15 - 08/02/2022 00:15
İşte Berlin Mevlâna Camii baskını gerçekleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Mevlâna Camii Derneği Başkanı İdris Kahraman ve İslam Federasyonu Başkanı Murat Gül gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin soruları ve yöneticilerin verdiği yanıtları işte bu viedoda:

Almanya’nın başkenti Berlin’deki Mevlâna Camisi’ne geçtiğimiz çarşamba sabah saatlerinde 150 polisin köpeklerle baskın yapması büyük tepki çekmişti.

Berlin Başsavcılığı salgında zarar gören küçük işletmelere yapılan yardımın haksız yere alındığı gerekçesiyle 5 işletme ve bir camide arama yapıldığını açıklamıştı.

Konuyla ilgili  Mevlâna Camii Dernek Başkanı bir basın toplantısı düzenleyerek, İslam Federasyonu başkanı Murat Gül ile birlikte gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Toplantıya Berlinli gazetecilerden Ali Yıldırım, Hüseyin İşlek, M. Sefa Doğanay, Mümtaz Ergün, Ali Sönmez, Hikmet Tekemen, Mesut Yeter, Özlem Coşkun, Rüştü Kam, Sadık Karslı, Murat Tosun, Menderes Sinen ve Mustafa Temel katıldı.

Mevlâna Camii Derneği Başkanı İdris Kahraman ve İslam Federasyonu Başkanı Murat Gül gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtlarken, “Mevlâna Camii Dernek Yönetimi olarak Berlin Eyalet Hükümeti`nden 5 bin Euro, Federal Hükümet’ten ise 9 bin Euro olmak üzere toplam 14.000 Euro yardım talebinde bulunduk ve bu yardımı aldık. Biz tüm bu başvuruları yaparken hiçbir usulsüzlük yapmadık. Yasal hakkımızı kullandık. Suçsuzuz. Bize yapılan tüm ithamların gerçekle alakası yoktur. Mağdur olan biziz. Alman basını aracılığı ile yapılan haberlerde bizi suçlu göstermeye çalıştılar. Olay yargıya intikal etmiştir ve bu durumda bazı sorularınızı yanıtlamamız doğru olmaz. Konu hakkında daha detaylı bilgileri ilerleyen günlerde vereceğiz” dediler.

ha-ber.com/Mustafa Temel

Fotoğraflar/Hüseyin İşlek

Video/ Hikmet Tekemen

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.