İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi Türkçe öğretmek online sertifika programı

İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi Türkçe öğretmek online sertifika programı

ABONE OL
00:20 - 30/06/2020 00:20
İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi Türkçe öğretmek online sertifika programı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi Türkçe öğretmek isteyenler için online sertifika programı düzenliyor!

Dünya genelinde Korona Virüsü kaynaklı yaşanan gelişmeler bir çok kurum ve kuruluşun online eğitimlere ağırlık vermesine neden oldu. Yabancı Dil eğitiminde İstanbul Üniversitesinin en eski birimlerinden olan İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi de bu süreçte online eğitimlerini artırdı.

İÜ Dil Merkezinin en çok tercih edilen programları arasında yer alan Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programına pandemi süresinde online olarak devam etti. Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve yurtdışından katılımcıların da yer aldığı programlar, bu alanda uzman akademisyenler tarafından hazırlanan pratik ve teorik eğitimleri kapsıyor. 4 haftalık programlar sonunda katılımcılar sertifikalarını alabiliyor ve bu alanda yeterliliklerini kanıtlayabiliyorlar. Sertifika programlarına başvurular İstanbul Üniversitesi web sitesi üzerinden kolay bir şekilde yapılabiliyor.

İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi Başkanı Doç. Dr. Mehmet Yalçın Yılmaz, bu programı uygulamadaki amaçlarının yabancılara Türkçenin öğretimi alanında eğitimcilerin donanımlarını artırmak olduğunu belirtti. “İÜ Dil Merkezi bu şüreçte dünyanın dört bir tarafındaki uluslararası katılımcılara ulaşmıştır. Örneğin İspanya’dan programımız hakkında bilgi sahibi olarak sertifika programımıza katılan İspanyol Rodrigonun ülkesinde Türkçe öğretmek için katılım sağladığını bildirdi. Ayrıca ABD’den Harvard Üniversitesinden Türkçe öğrenmek için bizim kurumumuza müracaat eden öğrencilerimiz var. Harvard öğrencileri online Türkçe derslerimize ve Akademik Türkçe derslerimize katılarak sertifikalarını alacaklar. Yılmaz, online eğitimle artık dünyanın her yerinden bize ulaşılıyor. Her geçen gün daha fazla katılım sağlayan farklı kültürlerdeki uluslararası öğrencilerle aynı platformda buluşuyoruz. Bunun dışında kurumumuz Türkçe bilgisini belgelendirmek isteyen öğrenciler için örgün ve online Türkçe Yeterlilik Sınavı yapmaktadır. “şeklinde konuştu.

İÜ Dil Merkezi ana dili Türkçe olan iki dilli çocuklar için de Türkçe eğitimlerini sürdürmektedir. Bu konuda uluslararası projelerde faaliyet göstermekte ve uygun materyallerin hazırlığını yapmaktadır.

İÜ Dil Merkezinde başta yabancı dil olarak Türkçe, Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı olmak üzere, İngilizce, İspanyolca, Almanca, Rusça, Arapça, Korece gibi birçok yabancı dil eğitimi verilmektedir.

İÜ Dil Merkezi uzman akademisyenlerden oluşan bir ekip tarafından hazırlanan online eğitim sürecinde de kısa süre içerisinde takip ve tercih edilen bir eğitim kurumu olmayı başarmıştır. Titizlikle seçilen ders kitapları, yazılı ek materyaller, konuşma etkinlikleri, projeler, sunumlar ve benzeri çalışmalarla öğrenciler pasif alıcı konumundan çıkarak katılımcı ve aktif öğrenci konumunda eğitim almaktadır.

İÜ Dil Merkezi online eğitimleri hakkında daha fazla bilgiye ve yapmış olduğu çalışmalara

https://dilmerkezi.istanbul.edu.tr/tr/_    web sayfası üzerinden ulaşılabilir.

 

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.