*** İstanbul Lisesi öğrencileri Ahlen’de

*** İstanbul Lisesi öğrencileri Ahlen’de

ABONE OL
15:37 - 04/07/2009 15:37
*** İstanbul Lisesi öğrencileri Ahlen’de
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

İstanbul Lisesi öğrencileri Ahlen’de


Uyum alanında aktif çalışmalar yapan Almanya’nın Ahlen kenti tarihi İstanbul Lisesi öğrencilerini ağırladı

Bir haftalık öğrenci değiş tokuşu için St. Michael Lisesi’nin davetlisi olarak Ahlen’e gelen 15 Türk öğrenci  kendilerini davet eden okulun 20 öğrencisi ve öğretmenleriyle birlikte  Ahlen Belediyesini ziyaret ettiler.

Belediye Başkanı Benedikt Ruhmöller, Uyum Ekibinden Mehmet Tanlı ve Ahlen şehir İdaresi Basın sözcüsü Klaudia Fröde’nin de hazır bulunduğu buluşmada Türk ve Alman öğrenciler gerçekleştirdikleri Projeleri Ahlen Belediyesi yetkililerine tanıttılar.

Ahlenli Alman ve İstanbullu öğrenciler bir hafta içerisinde birbirlerini daha yakından tanıdıklarını ve var olan ön yargıları en aşağıya çektiklerini söylediler. Bir hafta boyunca Alman ailelerde kalan Türk öğrenciler Almanların günlük yaşamını daha yakından tanıdıklarını, Alman ailelerin kendilerine çok misafirperver ve içten davrandıklarını  belirttiler.

St. Michael Lisesinde görevli öğretmen Johannes Epke, öğrencilerin Münster, Detmold, Köln ve Berlin gibi önemli Alman şehirlerini, müzelerini gezdilerini ifade etti.  Ahlen Belediyesini ziyarette projelerini Almanca olarak tanıtan öğrenciler ortak kültürel yanları araştırırken futbol konusunda aynı noktada  buluştular. Ahlenli öğrenciler, Türk kültürüyle Alman kültürü arasında cinsiyetlerin rolü ve aile eğitimi konusunda farklılar bulunduğunu belirtirken, Türk öğrencilerde Alman kültüründe disiplinin önemli bir yeri olduğunu, şehirlerin çok düzenli ve yeşil alanla dolu olduğunuve Alman gençlerinin kendilerine göre daha çok özgür olduklarını vurguladılar.

Ahlen Belediye Başkanı Benedikt Ruhmöller ‚ Gençlere diyaloğu devam ettirme çağrısında bulunarak, „ Gençler ve ülkeler arasında iletişimi sağlamak ve kazanılmış tecrübelerden karşılıklı yararlanmak her zaman iyidir. Böylece gelecekteki çalışmaların getireceği zorluk ve fırsatlar hakkında bilinçlenmede sağlanmış olacaktır. Türkiye, Avrupa Birliği Üye Ülkeleri ve aday ülkelerdeki gençler arasındaki diyaloğun arttırılması ve uzun vadeli sürdürülebilir işbirliğinin kurulması ve güçlendirilmesi tek dileğimizdir’’ dedi.

ha-ber.com – Ahlen 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.