İsrail ile Havacılık Anlaşması

İsrail ile Havacılık Anlaşması

ABONE OL
15:23 - 07/07/2022 15:23
İsrail ile Havacılık Anlaşması
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İsrail, Türkiye ile bugün imzalanacak yeni bir havacılık anlaşmasıyla iki ülke arasındaki havayolu trafiğinin genişletileceğini açıkladı.

İsrail Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “1951 yılından bu yana imzalanacak ilk havacılık anlaşmasıyla, Türk şirketlerinin İsrail’e uçuşlarının yanı sıra İsrailli şirketlerin Türkiye’deki çeşitli noktalara uçuşlarının yeniden sağlanması bekleniyor” denildi.

İsrail’in 10 yıl sonra İstanbul’daki ticari ataşeliğini yeniden açması da bekleniyor.

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid geçen ay Türkiye’yi ziyaret etmiş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmüştü.

Çavuşoğlu görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki diplomatik temsil düzeyinin büyükelçi seviyesine çıkarılması için çalışmaların başlatıldığını söylemişti.

Türkiye ve İsrail arasındaki ilişkiler, özellikle 2010’daki Mavi Marmara baskınından sonraki dönemde kopma noktasına geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in özellikle Filistinliler’e karşı izlediği politikaları her fırsatta en sert ifadelerle hedef alırken, İsrail’in eski başbakanı Benyamin Netanyahu da Erdoğan’ı özellikle Hamas’a yakın bir duruş sergilediği gerekçesiyle sık sık eleştirdi.

İki ülke Mavi Marmara olayından sonra karşılıklı büyükelçilerini çekmişti. İsrail, Amerika’nın arabuluculuk girişimiyle, olayda hayatını kaybedenlerden dolayı Türkiye’den özür diledi ancak ilişkileri normale döndürebilme amacıyla girişilen çabalar sonuçsuz kaldı.

Türkiye 2018’de de ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak ilan etmesinden sonra büyükelçisini yine geri çekti, İsrail de aynı adımı attı.

VOA tarafından geçilen İsrail ile Havacılık Anlaşması haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İsrail ile Havacılık Anlaşması haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İsrail ile Havacılık Anlaşması haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.